Roman Janeček mistr České republiky a vítěz Českého poháru v běhu na lyžích


Velkého úspěchu dosáhl Roman Janeček na Mistrovství ČR starších žáků v běhu na lyžích, které se uskutečnilo ve Vrchlabí 8. - 9. února. V sobotu byl na programu sprint klasickou technikou, kde Roman získal stříbrnou medaili. V nedělním individuálním závodě na 4km volně zvítězil s velkým náskokem a získal titul mistr ČR a stal se jedním z nejúspěšnějších účastníků mistrovství ČR.
Roman se zúčastnil ještě dalších závodů Českého poháru, kde se potkali nejlepší závodníci z celé republiky. Tyto závody se počítaly do celkového hodnocení Českého poháru. Na konci ledna v Jablonci nad Nisou vyhrál 3 km klasickou technikou a byl třetí ve sprintu volnou technikou.
První víkend v březnu v republikovém finále Českého poháru v Novém Městě na Moravě potvrdil svou výbornou letošní formu. Získal zlatou medaili v závodě na 3 km volnou technikou a 3. místo ve sprintu dvojic. Díky těmto skvělým výsledkům se stal Roman vítězem celkového hodnocení Českého poháru v kategorii starších žáků do 13 let.
Roman je odchovancem Ski klubu Česká Třebová. Po loňském úspěchu na zimní olympiádě mládeže, kde reprezentoval Pardubický kraj, přestoupil do oddílu SK Nové Město na Moravě. Romanovi přejeme hodně úspěchů do dalších sezón.
V. Fiedler, předseda Ski klubu