Soutěž odborných dovedností oboru Mechanik - elektrotechnik  
Českotřebováci s přehledem na prvních místech
Ve dnech 6. – 7. března 2019 se Vyšší odborná škola a Střední škola technická v České Třebové stala pořadatelem oblastní soutěže odborných dovedností v oboru Mechanik - elektrotechnik. Soutěže se zúčastnilo celkem 14 žáků ze 7 škol regionu Pardubice, Hradec Králové, Praha a Brno. První den proběhla praktická část soutěže v budově školních dílen. Jednalo se o výrobu digitálních hodin s budíkem a teploměrem, umístěných do plastové krabičky. Druhý den se na vyrobených hodinách měřily parametry a kluci si poměřovali své teoretické znalosti v náročném písemném testu. Nejlepší účastníci, kteří zároveň postupují do celostátního kola soutěže České ručičky, která se bude konat v Brně, získali velmi pěkné a hodnotné ceny. Ceny do soutěže věnovaly firmy Rieter CZ s.r.o. a Soma Engineering.
 
Českotřebovskou školu reprezentovali žáci 3. ročníku oboru Mechanik - elektrotechnik Jan Bříza a Michal Kaplan. V soutěži jednotlivců se Honza umístil na 1. místě, Michal obsadil místo druhé.
Díky výsledkům v kategorii jednotlivců získali kluci zaslouženě i první místo v družstvech. K tomuto úspěchu jim moc gratulujeme a děkujeme za skvělou reprezentaci školy.