Světový pohár v hokejbale míří do České Třebové!           
27. – 30. června se v České Třebové uskuteční vrcholná světová akce v podobě Světového poháru chlapců do 16 let a dívek do 18 let, pro které se jedná vůbec o premiérový mezinárodní podnik! „Vždy je nám ctí pořádat nějakou hokejbalovou akci. Světový pohár považujeme prozatím za tu nejvyšší, o které jsme snad ani nikdy nesnili. Původně mě oslovil předseda ČMSHb k pořadatelství Poháru krajů (8 českých týmu). Možná naší nominaci pomohlo každoročně i několik soustředění reprezentačních výběrů ČR, Pardubického kraje a spokojenost týmů, které mají i pro letošní rok již zamluvené termíny na zimním stadionu,“ vypočítává jeden z organizátorů Světového poháru a člen sportovní komise města Česká Třebová Jaroslav Badzik.
Světový pohár? Nejen akce pro hokejbalisty, ale skvělá zábava pro širokou veřejnost
Pro Českou Třebovou musí být pořádání tak velké světové akce potěšením, ale i závazkem. „Pro nás i pro město je to především velká výzva. Teď to jsou samozřejmě starosti, protože je to velký mezinárodní turnaj a chceme být dobrým pořadatelským městem a klubem,“ upozorňuje manažer klubu TJ Lokomotiva Česká Třebová Jaroslav Badzik. „Všichni společně uděláme maximum pro to, aby Světový pohár byl akcí nejen pro hokejbalisty, ale i podívanou a zábavou pro širokou veřejnost. Kromě samotného turnaje připravujeme i doprovodný program,“ prozrazuje mimo jiné koordinátor turnaje Jaroslav Badzik.
Talentovaní hokejbalisté, kteří se do České Třebové sjedou z celého světa nemusejí mít obavy, že by se Světový pohár organizačně nepovedl. „Zkušeností z akcí podobného formátu máme několik. Já z minulosti, kdy jsem fungoval na různých pozicích v realizačních týmech reprezentací. Nebo jako pořadatel na MS v Plzni 2009,“ upozorňuje Badzik. „V současné době akce podobného formátu má dobře zažité Michal Broulík - MS žen 2017, SP žen U20 2018, který mi nejen tady tzv. kryje záda. I když má hodně povinností u reprezentace žen připravující se na obhajobu zlata v Košicích (14. – 22.6.2019 pozn. red.),“ dodává Badzik.
Přípravy Světového poháru v České Třebové jsou v plném proudu. Na organizační tým ale čeká ještě pořádný kus práce. „Organizační výbor má za sebou dvě schůzky, kterým předcházela individuální jednání, ty hlavní na zimním stadionu a VDA. Také jsme komunikovali s celou řadou ubytovacích zařízení v okolí města, protože ubytovací kapacita České Třebové není dostatečná i přes velkou kapacitu Internátu VDA,“ nechává nakouknout pod pokličku příprav Jaroslav Badzik. „Společně s předsedou ČMSHb Martinem Komárkem jsme absolvovali dnes (12.3. pozn. red.) myslím velmi příjemné a konstruktivní jednání se starostkou našeho města Magdalenou Peterkovou o záštitě nad turnajem. Další OV bude opět na konci měsíce března,“ prozrazuje jeden z hlavních organizátorů turnaje pan Badzik.
Tradiční hokejbalová bašta uvidí týmy Kanady, Slovenska a dalších
Fanoušci se mohou těšit samozřejmě na dvě domácí reprezentace (národní tým U16 chlapců a reprezentace U18 juniorek), dále další elitní týmy ze světové špičky, jakými jsou Slovensko, Kanada. Dále by se měla zúčastnit Velká Británie, podle všeho Indie a další,“ hlásí člen organizačního výboru Světového poháru Michal Broulík. „Potvrzené přihlášky a ubytování máme již od dvou týmů juniorů z Kanady a početné skupiny fanoušků. Oba slovenské týmy a také Velké Britanie. Dolaďuje se účast Indie v obou kategoriích a Polska,“ vypočítává Jaroslav Badzik. „Dalo by se říci, že každý den je nějaká novinka o ty nejdůležitější se s vámi rádi podělíme příště,“ upozorňuje Badzik.
Východočeský region je napříč Českou republikou jedním z nejsilnějších hokejbalových polí. Česká Třebová tak zajisté nabídne ten nejlepší komfort pro všechny mezinárodní celky, které na Světový pohár dorazí. „Česká Třebová patří k tradičním hokejbalovým baštám. Mužský tým hrál pěknou řádku let 1. Ligu a vychoval několik reprezentantů ČR, kteří dosáhli na příčky nejvyšší. Myslím si, že obyvatele města by mohl Světový pohár přilákat a přiblížit hokejbal i dalším lidem z řad široké veřejnosti,“ věří jeden z organizátorů turnaje Michal Broulík.
Široké portfolio pro partnery! Co jiného podporovat než mladé nadějné sportovce
Hokejbal má v České Třebové tradici. V poslední době se zejména daří českotřebovským ženám, které se pravidelně uchází i o reprezentační dres. Je to jen důkaz toho, že se v České Třebové hokejbalu daří. „Malou generálkou byl v loňské sezoně jeden turnaj minihokejbalu Východočeského přeboru žen 3+1, kdy se do prostoru zimního stadionu vměstnalo 8 týmů. Zázemí již také vyzkoušely reprezentační výběry při svých soustředěních,“ upozorňuje Broulík.
„Jsem přesvědčen, že prostředí a zázemí, které toto sportoviště a jeho bezprostřední okolí nabízí přispějí k bezproblémovému průběhu Světového poháru, vytvoří patřičnou atmosféru pro zúčastněné a budou důstojně reprezentovat město, celý kraj, potažmo celou Českou republiku,“ nepochybuje Michal Broulík, zkušený trenér reprezentace žen a organizátor Světového poháru v našem malebném městě.
Zázemí moderního zimního stadionu v České Třebové pak poskytne dostatek komfortu. „Nepochybuji o tom, že veškeré možnosti, které zimní stadion nabízí, by nestačily. Jak se říká od „sklepa po půdu“ budeme využívat kompletně všechno včetně audiovizuálního zázemí a přilehlého parkoviště,“ zamýšlí se Michal Broulík. „Vzhledem k příležitostem, kde by se potenciální partneři mohli zapojit, vidím široké portfolio jejich propagace a podpory. Samozřejmě nebudou chybět živé streamy z utkání. Bavíme se tady o podpoře mládežnického sportu na mezinárodní úrovni, a co jiného podporovat než mladé nadějné sportovce navíc se zahraničním přesahem,“ zdůrazňuje člen organizačního výboru Světového poháru.
Sledujte oficiální facebookové stránky Světového poháru -> https://www.facebook.com/juniorworldcup2019/ @juniorworldcup2019. Více informací naleznete také na webu www.juniorworldcup2019.cz