Příměstský tábor Veselá věda Česká Třebová                    
Tábory jsou určeny pro malé badatele od 5 do 12 let, kteří rádi prozkoumávají zákonitosti ze světa přírodních věd. Věnujeme se jednoduchým, věku dětí přizpůsobeným pokusům z oblasti chemie, biologie i fyziky.
S jakými tématy pracovaly děti v minulých letech? Například při zkoumání vody jsme měřili nejen pH a určovali tvrdost, ale také zkoumali, kteří živočichové v okolí vody žijí a stavěli vodní mlýnky, abychom si vyzkoušeli sílu, jakou voda má i způsoby, jak ji využít v náš prospěch. Při práci s rostlinami si děti založily herbář, vyráběly léčivou mast i tinkturu, barvily látky rostlinnými barvivy. Letos je pro ně nachystán neméně zajímavý program.
Kromě pokusů, které provádíme uvnitř i v terénu je čas i na hry, odpočinek, prostě užívání léta a prázdnin.
Tábory pořádáme v řadě měst po celé ČR, konkrétní termín pro tábor ve vašem městě je uveřejněn na webových stránkách www.veselaveda.cz.
KDE: ZO ČSOP Podorlicko, Podbranská 959, 560 02, Česká Třebová
KDY: 26.8.-30.8.2019
Další informace:
Tábor se koná od pondělí do pátku, od 8:00 do 16:00. Je zajištěn teplý oběd a pitný režim. Součástí programu je celodenní výlet. Cena tábora 1950,- / týden. Je možné hlásit se na jednotlivé dny, poté cena jednoho dne je 490 Kč.
Registrace : https://registrace.veselaveda.cz/tabor/?region=&city=&camp=
 
Bc. Ing. Jindřiška Kouřilová, koordinátor