Českotřebovský deník 114/2019 (27/4)
Protest na podporu nezávislé justice

Vážení a milí přátelé,
i v ČESKÉ TŘEBOVÉ se toto pondělí uskuteční protest na podporu nezávislosti justice. Nechceme, aby premiér Babiš dostal justici pod kontrolu účelovou výměnou ministra spravedlnosti den poté, co policie navrhla Babišovu obžalobu.
Protestní setkání se uskuteční v 17:30 na Starém náměstí. Facebookovou událost naleznete ZDE. Mapu všech zúčastněných obcí naleznete ZDE.  
Budeme rádi, když na setkání dorazíte. Nechceme, aby se premiér vyhnul spravedlivému soudu. Nechceme ovládnutí justice premiérem a Hradem! Uvědomte o tom prosím své přátele a vezměte je s sebou. Pokud nyní budeme lhostejní, tvrdě za to zaplatíme.
Se srdečným pozdravem, Tým Milion chvilek pro demokracii
P. S. Více informací naleznete na našem webu. Pokud chcete nabídnout pomocnou ruku místnímu pořadateli, napište nám a my Vám pošleme kontakt.  P. P. S. Píšťalky a transparenty s sebou. 

Českotřebovští hokejbalisté v sobotu vstoupili úspěšně

do nadstavbové části proti týmu Svitav


Nejen hrající trenér Michal Broulík oprávněně varoval před houževnatostí soupeře. Ikdyž hned po úvodním vhazování se do vyložené brankové šance dostal Hudec, ale nezakončil.  Hostující brankář hodně dlouho odolával spršce střel domácích sniperů. Další utkání na domácím hřišti se odehraje v neděli od 10 hodin.
 
Lokomotiva Č. Třebová : 1HBC Svitavy 4 : 0  stav serie 1 : 0
Ohlasy před zahájením play off - převzato z www.hokejbal-cv.cz
Dominik Macenauer, Lukáš Sterenčák
2.Liga má za sebou závěr základní části. Soutěž byla v letošním ročníku nesmírně vyrovnaná a do samého konce nebyl jistý ani seznam týmů postupujících do play off, a ani jedna dvojice týmů, která na sebe narazí. Nyní je vše již jasné a poslední dubnový víkend otevře brány play off prvními zápasy čtvrtfinále. Pro každý čtvrtfinálový duel jsme pro vás připravili ohlasy z týmů a tip redakce, na stav jednotlivých sérií po prvním herním víkendu. Oslovení zástupci týmů odpovídali na dvě otázky.
1. Základní část je za námi, jak hodnotíte počínání vašeho týmu a konečné postavení v tabulce?
2. Nyní jde už o vše, jak jste připraveni na čtvrtfinále? A jak jste spokojeni se soupeřem?

 

TJ Lokomotiva Česká Třebová – 1.HBC Svitavy

V České Třebové na sebe narazí týmy z opačných konců tabulky, tedy Česká Třebová si zajistila první místo v tabulce a Svitavy si zajistili play off až dohrávkou 14. kola minulý pátek. Lokomotiva se na jaře rozjela, jak to bývá u ní zvykem. Statistika mluví za vše, ze sedmi odehraných zápasů mají šest výher a jednu prohru na hřišti Autoskla. Svitavy na jaře prožívají velmi špatné období, na jaře prohrály, co se dalo a jejich skóre je až děsivé. Play off zachránili defacto na poslední chvíli, když získali bod z dohrávky 14. kola minulý týden v Přelouči, kde padli na nájezdy. Podíváme-li se na poslední dva vzájemné zápasy těchto týmů, každý si připsal jednu výhru. Na podzim loupily Svitavy v České Třebové, kam přijeli v osmi lidech naopak na jaře již Česká překvapení nepřipustila a zápas jasně vyhrála. Vše hraje do karet České, ovšem Svitavy a jejich hru není radno podceňovat, mohou jen překvapit,

TIP REDAKCE 2:0 - Vzájemné zápasy jsou vyrovnané, ale všichni víme, jak umí Lokomotiva play off. Můžeme se dočkat i podobných výsledků jako loni proti Žamberku. Pro Svitavy to nebude nic jednoduchého.

Michal Broulík – TJ Lokomotiva Česká Třebová

1. Podle postavení v tabulce, kdy jsme se stali vítězi základní části bychom měli být spokojeni. Budu teď mluvit hlavně za sebe a řeknu svůj názor – já spokojený nejsem. Ano, s umístěním a vítězstvím spokojený jsem, ale to je tak všechno. Vidím celou řadu věcí v pozadí, se kterými spokojený nejsem a ani být nemůžu. Mám možná v očích okolí perfekcionistické vize, ale spíš bych řekl, ať si ostatní sundají růžové brýle.

2. Věřím, že první kolo zvládneme. Jsem rád, že "mistrovská kocovina" se nedostavila a po loňském vítězství jsme ukázali, že máme opět ambice nejvyšší, ale představa a přání je jedna věc a výsledek druhá. Na hřišti se ukáže, jestli to zvládneme přenést do praxe. Spokojenost se soupeřem? Tohle je taková otázka, kterou nemám ve vyřazovacích bojích rád. Pokud chcete vyhrát musíte stejně porazit každého. Jediné, co nás asi může těšit nejvíc, je fakt, že Svitavy jsou k České Třebové nejblíž a moc se nenacestujeme, ale musíme hrát s pokorou a nemyslet si, že je vše hotové. V základní části nás dokázal soupeř na domácím hřišti i v okleštěné sestavě porazit díky obětavosti a perfektně zvládnuté taktice od trenéra. Podívejte se na letošní NHL. Tampa vyhraje 62 z 82 utkání a pak přijdou 4 zápasy bez vítězství a je po sezóně.

Miroslav Bílý – 1. HBC Svitavy

1. S podzimní částí jsme spokojeni nadmíru. To, co se dělo na jaře, se mi nechce snad ani komentovat. Jeden zápas z naší strany ostudně vypuštěný, dva zápasy smolně prohrané, dva prohrané po zásluze a až v posledním zápase základní části jsme urvali jeden bod, který nám zachránil play off v této sezoně, takže s umístěním jsme s ohledem na vývoj základní části spokojeni.

2. Připravení jsme řekl bych průměrně, když se k zápasům sejdeme v plné sestavě a dáme do hry srdíčko můžeme našeho soupeře svou hrou i překvapit. Se soupeřem jsme spokojeni v sezóně jsme se přesvědčili o tom, že jde porazit a doufám že se nám podaří ho potrápit i v play off.

2. Liga - ČECHY VÝCHOD - Základní část

Poř.
 
Název týmu
Z
V
VP
R
P
Skóre
B
1. TJ Lokomotiva Česká Třebová Č.Třebová 16 12 0 0 4 71:32 36
2. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice B Autosklo PCE B 16 9 1 2 4 73:38 31
3. Ježci Heřmanův Městec Ježci HM 16 8 1 3 4 88:45 29
4. SK Hokejbal Žamberk Žamberk 16 9 0 1 6 59:65 28
5. HbC Chlumec nad Cidlinou Chlumec n./C. 16 6 5 0 5 57:41 28
6. HBC Hradec Králové 1988 B H.Králové B 16 5 3 1 7 52:60 22
7. HC Jestřábi Přelouč B Přelouč B 16 4 1 1 10 51:78 15
8. 1.HBC Svitavy 1.HBC Svitavy 16 4 0 2 10 36:92 14
9. HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice B Svítkov Stars B 16 4 0 1 11 46:82 13

 foto J. Badzik