Českotřebovský taneční pohár 2019   
Devátý ročník pohárové taneční soutěže proběhl v neděli 24.3. 2019. Sportovní hala ZŠ Nádražní hostila nejen rekordní počet soutěžících tanečníků, ale zahanbit se nenechali ani diváci, kteří je přišli podpořit.
1390 tanečníků, 1110 diváků a přes 1 000 rozdaných medailí je finální bilance tohoto českotřebovského svátku tance. Z měst celé republiky - Pardubice, Vysoké Mýto, Chrudim, Mohelnice, Kunštát, Olomouc, Náchod, Vyškov, Prostějov, Brno, Lanškroun, Letohrad a mnoha dalších přijely týmy, které se nebály poměřit síly s mnohdy velkou konkurencí. Převážně taneční styly streetdance, discodance, showdance a parketovky byly k vidění od rána (9:00) až do pozdního odpoledne (18:00).
Akci po celý den skvěle moderovala Magda Peterková a aby se to nepletlo, krásné úvodní slovo pronesla paní starostka Magda Peterková. Porota složená výhradně z profesionálů - Martin Vašek (Havířov), Martin Tamáš (Praha), Eva Zdvořilá (Velké Opatovice), Klára Nováková (Chrudim), Patrik Ferbas (Plzeň), Aneta Kynčlová (Olomouc), Lukáš Dudík (Olomouc), Roman Dvořák (Přerov), Jean Thierry d´Almeida (Praha), Pája Michalovičová (Žamberk) - zvládla náročný den bez ztráty dobré nálady a koncentrace. Novinkou letošního roku byly na míru vyrobené originální medaile.
Přestože to nebylo organizačně jednoduché, podařilo se akci zvládnout bez výraznějších problémů, za což patří díky především ohleduplným a trpělivým občanům města, bezvadné práci městské policie a především obětavosti skuhrovských hasičů pod vedením Tomáše Kyčmola. Celá akce by se samozřejmě nemohla uskutečnit bez podpory města Česká Třebová a spolupráce s Kulturním centrem. Klíčoví jsou také sponzoři, společnostem KSK, Pewag, ProfiCar, Starmon, Čokoklasik, Lahůdky na Starém náměstí a Zahradnictví Šťastný patří velké poděkování.