Nejlepší dětský tým je z České Třebové
Od úspěšného ME 2018 v brazilském  jiu jitsu, které se konalo v závěru loňského roku v Praze, uplynuly čtyři měsíce. Samozřejmě že DSC GYM ČESKÁ TŘEBOVÁ   neusnulo na vavřínech a sportovní přípravu plně zaměřilo na novou sezónu u nás i v zahraničí.
První ze zahraničních turnajů, kterého se Třebováci zúčastnili, se konal v rakouském Grazu. Z něho si výprava bohužel ještě žádné medaile nepřivezla, ale pak již úspěchy nedaly na sebe dlouho čekat. Na polském turnaji IBJJF OPEN POZNAN získal zápasník Ondřej Skřivan bronz a v tentýž den na turnaji SUBMISSION WRESTLINGv Hradci Králové Tomáš Hamerník zlatou a Cristina Dodita svou prémiovou stříbrnou medaili.
Na další turnaj si pro úspěch zajelo DSC GYM na VALACHIEN CHALENGE III DO Vsetína, kde se podařilo ukořistit Emě Tesařové, Nele Šustkové a Janovi Kvasničkovi zlaté medaile, k tomu přidaly stříbro Julie Velecká a Klára Dvořáková a bronz Jonáš Vojtek. V dětské kategorii tak Třebováci dosáhli obrovského úspěchu v podobě TROFEJE PRO NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ TÝM DĚTÍ. Po Vsetíně následoval turnaj v Německu na IBJJF MNICHOV, ze kterého si Ondřej Skřivan přivezl Bronzovou medaili.
Novou sezónu 2019 naši sportovci zahájili velmi úspěšně. Nejen tyto vynikající sportovní výsledky, ale i poloha České Třebové, nakonec rozhodly při výběru místa pro další velký turnaj.
Mistrovství republiky bude v České Třebové !
Poprvé v historii se tak Mistrovství republiky v Brazilském jiu jitsu uskuteční v našem městě. Věříme, že tato mimořádná sportovní událost, která proběhne 22. – 23. června ve sportovní hale Na Skále, přiláká mnoho fandících diváků. Zapište si tento významný sportovní termín do svých kalendářů a přijďte podpořit domácí zápasníky v boji o kovy nejcennější.
                                                                                                    Lukáš Janda a Milan Michalski

Vysvětlivky k fotografiím (archív L.Jandy)  Foto - Klára Dvořáková, Jan Kvasnička, Jonáš Vojtek (NAHOŘE)

1 foto - Ondřej Skřivan (vlevo)                                                                           2 foto - Ondřej Skřivan Mnichov

   

3 foto - Trofej pro nejlepší tým dětí                                                  4 foto - Nela Šustková

6 foto - Karolína Jandová při vítězné technice                                            7 foto - Ondřej Skřivan

8 foto - první zleva Julie Velecká                                                                    9 foto -  Ema Tesařová