Protesty za nezávislou justici ve stovce měst v ČR.

Také v České Třebové

Ve více než stovce měst probíhaly v pondělí 29. dubna protesty proti Andreji Babišovi a jeho plánovaným změnám ve vládě, především pak jmenování nové ministryně spravedlnosti Marie Benešové, ke kterému by mělo dojít v úterý 30. dubna
 
Hlavní program proběhl v Praze. Začal pochodem z Hradčanského na Staroměstské náměstí, kde následuje demonstrace. Společným organizátorem všech akcí je spolek Milion chvilek pro demokracii a jeho podporovatelé.
 
Ohlášená demonstrace se konala po 17:30 hodině na Starém náměstí v České Třebové, organizátorem akce byl Bc. Martin Horák se svými přáteli, stejně jako na předchozích akcích tohoto druhu. Přes deštivé počasí se sešlo v klidové zóně náměstí na šest desítek lidí. Potěšila přítomnost mladých. Po zahajovacím slově Martina Horáka k mikrofonu přistoupili také další účastníci setkání. I zde byly jasně formulovány společné požadavky protestujících.
 
Pokud bude Benešová jmenována, mají se lidé sejít znovu za týden
Pokud bude Marie Benešová v úterý jmenována do pozice ministryně spravedlnosti, vyzývají organizátoři pondělních protestů k dalšímu setkání. Lidé se podle nich mají sejít znovu za týden. Organizátoři zároveň vyzvali účastníky demonstrací, aby s sebou přivedli alespoň další tři lidi. Větší počet protestujících lidí bude podle organizátorů signálem, který nebude možné ignorovat.