POLITIK NEMÁ SEDĚT NA VÍCE ŽIDLÍCH, ALE DĚLAT JEDNU VĚC POŘÁDNĚ. SOUSTŘEDÍM SE NA NÁŠ KRAJ

Po odchodu z centrální politiky jsem dnes podepsal rezignační dopis k rukám starostky města Česká Třebová, ve kterém se vzdávám mandátu člena zastupitelstva města. Chci se plně soustředit na plnění povinností hejtmana Pardubického kraje

Někteří kolegové se domnívají, že mohou být poslanci či senátory a zároveň hejtmany krajů. Já sám vidím, že pokud člověk dělá práci naplno, pak nezbývá tolik prostoru ani na mnohonásobně méně náročnou pozici člena zastupitelstva města. Přitom tento sbor se schází jen šestkrát do roka na dvouhodinovém jednání. Není zodpovědné vůči občanům, aby se jejich volení zástupci omlouvali z časových důvodů a nezúčastnili se tak práce v příslušném zastupitelském sboru. Kumulovat funkce se prostě nemá!

Zároveň si chci zachovat určitý odstup a nadhled i ve vztahu k problémům, které řešíme v našem městě. S vedením města budu nadále intenzivně v kontaktu, protože budeme společně koordinovat rekonstrukce a modernizace silnic v okolí (1/14, II/358, most na Zámostí, rekonstrukce ulice Podbranská, apod.). Když k tomu přičtu velký projekt v oblasti zdravotnictví v naší spádové nemocnici - urgentní příjem a nový pavilon, pak činností je opravdu velmi mnoho.

Definitivně jsem se rozhodl, že se pokusím ucházet o přízeň občanů kraje za rok a půl v krajských volbách. To se musí odmakat. Děkuji proto za dosavadní přízeň a věřím v pochopení mého postupu!

MARTIN NETOLICKÝ

Mandát zastupitele JUDr. Martina Netolického PhD. zůstane pro kandidátku ČSSD. Na uvolněné místo zastupitele nastoupí  MUDr. Igor Paar, ředitel záchranné služby Pardubického kraje. Mandát zastupitele v podzimních volbách unikl Igoru Paarovi jen o několik hlasů.