Zdeňka Hicklová na Světovém poháru Masters

v Peci pod Sněžkou sbírala poháry

Ve dnech 23. a  24.3.2019 se konal již 14. ročník závodu FIS Masters CUP v České republice. Zúčastnilo se 143 závodníků z 18 států. Světový pohár FIS Masters Cup je soutěž pořádaná zejména v Evropě a v Severní a Jižní Americe, které se pravidelně účastní okolo 10.000 aktivních závodníků z celého světa. Účastníci musí být ve věku vyšším než 30 let a být platnými členy příslušné národní lyžařské asociace, která je řádným členem Mezinárodní lyžařské federace FIS. Většinou jde o bývalé lyžařské reprezentanty a špičkové závodníky, proto jsou závody FIS Masters divácky velmi populární. (Převzato ze SNOW.cz)
V Peci pod Sněžkou se první závody konaly v roce 2008. Od roku 2011, kdy byli na závody přizváni na základě výsledků  závodů Českého poháru Masters, se těchto závodů zúčastňují Zdeňka Hicklová a Oldřich Dostál. V sobotu se jel náročný dvoukolový slalom. V každém kole bylo okolo 47 bran s průjezdnými bránami pro narušení rytmu a tři vlásenky, z nichž alespoň jedna  byla složená ze tří bran. V rozměklém sněhu byla trať náročná, protože byly ihned hluboká koryta, obzvláště v druhém kole.    
S tratí si velice dobře poradila Zdeňka Hicklová, která v prvním kole  ve své kategorii C 4 vedla s více jak 2 sekundovým náskokem. V druhém kole zajela opět velmi dobrou jízdu a zajela v celkovém hodnocení všech žen celkově 4. místo. Ve své kategorii získala 1. místo a  zlatý pohár, když  navýšila náskok na 2,81 sec. před druhou Adams Deborah ( USA)  a 2,95 sec. před třetí Santen Christiane (Ger). 
Od roku 2011, kdy na těchto závodech startuje, při neúčasti v letech 2016 a 2017, je poprvé na stupních vítězů ve slalomu. V kategorii B 9 startoval ještě Oldřich Dostál a na rozbité trati skončil na 7. místě. V neděli se jel  jednokolový obří slalom na 1.300 m dlouhé sjezdovce s převýšením 246 m. Sněhová podložka nebyla o moc lepší než předešlý den, navíc v horní části bylo lehce zamlženo. Již po předjezdcích se v bránách začala tvořit hluboká  koryta a  přestože Zdeňka Hicklová startovala s  vyšším startovním číslem, než den předtím, s rozbitou tratí si poradila nejlépe ze všech žen a opět získala v kategorii C 4 1. místo a zlatý pohár před další českou reprezentantkou Tůmovou Dagmar o 1,35 sec. a třetí Adams Deborah (USA) o 6,08 sec.
Navíc jako nejrychlejší z kategorie C (ženy 30 let a starší) získala další pohár určený pro „Nejlepší čas dne v kategorii C“.  Její výborný čas by v kategorii B (muži 55 let a starší) stačil na 8. místo. V kategorii B 9 startoval Oldřich Dostál a na rozbité trati skončil opět  na 7. místě, když ve střední části tratě po chybě a vracení se do ideální stopy  trati závodu ho zpomalení stálo umístění o nejméně 2 až 3 místa lepší. Více informací na www.skiteamct.cz včetně fotogalerie. Tato výborná a skromná lyžařka (druhá na MS Masters v roce 2016 v obřím slalomu a čtvrtá v super G) vykonává  ve SKI TEAMU Česká Třebová trenérku a předává bohaté zkušenosti dalším závodníkům a především dětem a mládeži, které učí společně s dalšími trenéry závodnímu lyžování.