Velikonoční jarmark v České spořitelně                              

PROJEKT ABECEDA PENĚZ V PRAXI

 

Třída 5.A. ZŠ Nádražní ulice

se díky projektu Abeceda peněz stala na krátkou dobu ambiciózní firmou EASTER TEAM

Termín si pro svoje podnikání vybrali skutečně velmi dobře. Před velikonocemi byly ulice plné lidí a tak stánky na chodníku přes spořitelnou, ale také uvnitř (!) neměly o zákazníky nouze. Navíc pomáhala  někdy i hlasitá reprodukovaná hudba, ale také vlastní. Bicí souprava byla dobře využita.  Žáci z páté A z "Nádražky" zde nebyli samozřejmě sami,  vše sledovali s určitým odstupem od "aktivních  pracovníků  fy Easter team" také pedagogičtí pracovníci školy a především třídní týmu z 5.A Eva Kolářová.
Ta nám také vysvětlila jaký je cíl programu, který uvádí se svými žáky do praxe:  "Jedná se o program ABECEDA PENĚZ, ve kterém necháváme děti nahlédnout do světa podnikání a umožňujeme jim zažít ho interaktivní a hravou cestou. Zapojením do programu získáte jedinečnou příležitost naučit děti přemýšlet o správě vlastních financí, podnikání, ale i o společné práci a zodpovědnosti vůči sobě i ostatním."
Mimo učitelského sboru školy přišli na velikonoční jarmark také VIP hosté a nechyběla zde ani starostka města Magdaléna Peterková. K projektu dali zelenou také pracovníci spořitelny, vybavily pracovní tým slušivými kloboučky i vhodnými prodejními stánky. "V České spořitelně věříme, že je důležité vést lidi, firmy a instituce k finanční prosperitě. Pomáháme orientovat se ve světě peněz a rozumět rodinným i podnikatelským financím. Chceme, aby lidé chápali souvislosti svých finančních aktivit a dokázali se dobře rozhodovat. Začněme u těch nejmenších," řekla pro Českotřebovský zpravodaj vedoucí českotřebovské pobočky České spořitelny a dodala: "Jsme rádi, že je zde živo, že se záměr podařil, dnes výjimečně je zde také ve spořitelně dovoleno fotografovat...."
Důležitý byl také zajímavý sortiment velikonočního jarmarku, kde byly všechny potřebné velikonoční dekorace, pomlázky a také velikonoční pochoutky. (mm)
¨