V Dlouhé Třebové se bude v červnu opět sportovat            


Tělovýchovná jednota Dlouhá Třebová, z.s. připravuje na sobotu 15. června 3. ročník akce Sportovní den s Tělovýchovnou jednotou Dlouhá Třebová, který je určen pro sportovní nadšence všech věkových kategorií a to od nejmenších dětí až po seniory. Tato akce byla zařazena také do projektu České unie sportu „ČUS Sportuj s námi!“
Sportovat se začne již v 09:00 hodin ráno a během dne si každý může vybrat z několika sportovních disciplín. Stejně jako v předchozích ročnících zahájí celodenní sportovní „maraton“ nejmenší děti běžeckým závodem a v cíli je opět bude očekávat odměna. Dopoledne budou probíhat atletické závody ve víceboji pro děti i dospělé. Současně bude možné vyrazit na turistický pochod z Dlouhé Třebové na Andrlův chlum a zpět. V dopoledních hodinách budou také zahájeny současně volejbalový turnaj, nohejbalový turnaj a turnaj ve florbalu. Po poledni pak vystartují první dětské kategorie do závodů v přespolním běhu.  V odpoledních hodinách odstartuje hlavní závod dne a to nejnáročnější disciplina - běh pro dospělé z Dlouhé Třebové na Andrlův chlum a zpět v délce 12 km vedený po stejné trase jako turistický pochod. Zakončení celé akce je připravováno na podvečer, kdy bude probíhat slavnostní vyhlášení výsledků jednotlivých disciplín  doplněné o vystoupení žen, mladších žákyň a oddílu gymnastiky Tělovýchovné jednoty Dlouhá Třebová. Kromě tradičního sportu bude pro děti připraven také doprovodný program, např. ukázka hasičského sportu, malování na obličej, soutěže pro děti. Po celý den bude k dispozici také občerstvení a hudba. Akce bude probíhat v areálu Staré hřiště a na novém víceúčelovém hřišti v Dlouhé Třebové.
Teď už jen stačí vybrat si svou oblíbenou disciplínu, včas se přihlásit a přibalit dobrou náladu a trochu toho sportovního nadšení. A pokud sportovat nechcete nebo nemůžete, přijďte alespoň naše sportovce povzbudit nebo si třeba jen užít zábavný večer s vyhlášením výsledků a programem.
Kompletní informace naleznete na webových stránkách akce: https://sportujstjdlouhatrebova.webnode.cz/ .

 

Program akce

Začátek akce je v 09:00 hod. Během dne se bude závodit na několika místech:

  • volejbalový turnaj na antukovém hřišti u víceúčelového sálu 
  • nohejbalový turnaj na novém víceúčelovém hřišti  
  • atletické disciplíny nejen pro děti v areálu Staré hřiště
  • přespolní běh pro dětské kategorie a lidový běh (start a cíl v areálu Staré hřiště)
  • běh z Dlouhé Třebové na Andrlův chlum a zpět pro dospělé (start a cíl v areálu Staré hřiště)
  • turistický pochod z Dlouhé Třebové na Andrlův chlum a zpět pro všechny (start a cíl z areálu Staré hřiště)
  • doprovodný program pro děti (malování na obličej, soutěže) u nového víceúčelového hřiště od 09:00 do 12:00 hod.
Slavnostní vyhlášení výsledků pak bude probíhat v areálu Staré hřiště od 18:00 hod. s programem - vystoupením žen, mladších žákyň a oddílu gymnastiky.