Volejbalisté gymnázia  třetí na republikovém finále               


Studenti našeho gymnázia se po výhře v kvalifikaci zúčastnili republikového finále ve volejbalu středních škol. Finále se konalo 2. a 3. dubna v Jindřichově Hradci. Zde studenti soupeřili s vítězi jednotlivých kvalifikací. Týmy byly pro finálové zápasy rozděleny do dvou skupin, naši volejbalisté se ve své skupině utkali s týmy Gymnázia Kojetín a Gymnázia České Budějovice. Porážka od Gymnázia Kojetín přivedla naše volejbalisty do semifinále s Příbramí, vítězem první skupiny. Hráči Příbrami porazili naše volejbalisty svojí precizní technikou a tak se tým našeho gymnázia dostal do boje o třetí místo. Zde soupeřil opět s Gymnáziem Kojetín, které také prohrálo v semifinále. Po tvrdém zápase se v tie breaku rozhodlo o vítězi. Naši volejbalisté si nakonec s vypětím sil odvezli pohár a medaile za třetí místo. Jedná se tedy o obrovský úspěch v dějinách sportovních soutěží našeho gymnázia.
Našim volejbalistům patří velká gratulace za jejich sportovní nadšení a nebývalé nasazení. Stejně tak patří díky celém pedagogickému sboru, zejména panu řediteli a panu profesoru Nespěchalovi.
Naši volejbalisté: Jan Kadlec, Jan Šplíchal, Lukáš Skřivánek, Jakub Sýkora, Daniel Jaško, Ondřej Unzeitig, Viktor Pejchal, Vladimír Skřivánek a Matěj Fric.  Manažer: Dalibor Beneš  Kouč: Jiří Nespěchal

Dalibor Beneš, 8.A