Významné jubileum sopranistky Magdy Málkové   
Dne 11. června t.r. významné životní jubileum (60 let) českotřebovská rodačka, sopranistka Magda Málková, rozená Honlová. Českotřebovskou Lidovou školu umění absolvovala jako žákyně Elišky Hrušové a po dalších studiích na brněnské konzervatoři začínala jako sólistka ve Slezském divadle v Opavě.  Od roku 1990 zůstává věrná opernímu souboru Moravského divadla Olomouc, kde zpívá stěžejní role svého oboru - dramatický soprán, jako např. Lízu z Čajkovského Pikové dámy, Lady Macbeth z Verdiho opery Macbeth, Sentu z Wagnerova Bludného Holanďana, Halku ze stejnojmenné opery Stanislava Moniuzska, Abigaile ve Verdiho opeře Nabucco a další. Z českého repertoáru jmenujme alespoň Anežku ze Smetanových Dvou vdov a Kostelničku z Janáčkovy Její pastorkyně.
V roce 2005 se stala stálým hostem Státní opery Praha, kde vytvořila mj. roli Turandot ze stejnojmenné Pucciniho opery, v níž se představila roku 2008 na podzimním festivalu Salzburger Festspiele. V současné době kromě svého olomouckého angažmá hostuje také v Štátnom Divadle Košice v rolích Abigaile a Kostelničky.
Za vrchol své kariéry pěvkyně považuje účast na Opernfestival Salzburger Kulturtage v říjnu 2008, kde se představila v titulní roli Pucciniho opery Turandot.
 
OCENĚNÍ:
1999 - Hlavní cena Jednoty hudebního divadla „Libuška“ za roli Anežky ve Smetanových Dvou vdovách.
Dvakrát nominace na CENU THÁLIE za role Abigaile (G. Verdi: Nabucco), Alžběta anglická (G. Donizetti: Maria Stuarda).
2012  Cena MDO za nejlepší ženský jevištní výkon v sezoně 2011/2012
2014  Cena MDO za nejlepší ženský jevištní výkon v sezoně 2013/2014