Motokros 2019                                      
Po dlouhé zimní přestávce se opět rozběhl kolotoč závodů v motokrosu, ve kterém bude naše město opět reprezentovat Českotřebovák Denis Dvořák se svým týmem DD Racing.
Po loňském čtvrtém místě v republikové juniorské soutěži dojde v tomto roce ke dvěma zásadním změnám. První je přestup do seniorské kategorie MMČR a druhou bude účast i v Mezinárodním mistrovství Slovenské republiky.
Celá zimní příprava zaměřená především na zlepšení fyzické kondice však vzala za své při posledním tréninku před prvním závodem MMČR, který se jel v Lokti. Lehčí pád způsobil Denisovi bolestivé zranění levého ramene a vystavil tak stopku nejen do úvodního závodu sezóny, ale na tři týdny i na tolik potřebný trénink v terénu.
Prvního závodu se tak Denis zúčastnil až dvacátého dubna, kdy se jel v Třemošnici úvodní podnik Přeboru SMS Pardubice. Se čtvrtým místem jsme tak po tréninkovém výpadku a ne zcela doléčeným ramenem, byli spokojeni.
První křest ohněm však přišel prvního května, kdy náš tým vyrazil na úvodní závod MMSK do Myjavy. Neznámá trať s tvrdým kamenitým podkladem však Denisovi zřejmě sedla. V obou jízdách, ve kterých jeli společně jezdci obou kategorií, MX1 a MX2, se našemu jezdci skvěle vydařily starty a celkově páté místo jistě splnilo očekávání nejen Denisovo, ale i celého týmu. Zejména v boji o páté místo ve druhé jízdě, které sváděl s loňským juniorským mistrem Slovenska J.Posluchem, předvedl náš jezdec skvělý výkon.
Dalším velkým závodem byl druhý podnik MMČR, který se jel tuto neděli v Pacově.Hned v kvalifikaci se Denis přesvědčil, že seniorský "mistrák" s mezinárodně ostřílenými borci je oproti juniorce opravdu jiná kategorie. Richard Šikyňa, Martin Krč, Jakub Terešák a spol. za to vzali a náš jezdec se v kvalifikaci musel spokojit se čtyřiadvacátou pozicí z devětapadesáti členného startovního pole. Všem v týmu bylo jasné, že podstatné role v obou jízdách budou hrát starty a fyzická kondice.
Start do první jízdy vyšel Denisovi parádně a do pátého kola se držel na skvělém desátém místě. Potom se však začal projevovat deficit v trénincích a fyzické přípravě a náš jezdec se začal propadat jezdeckým polem až na konečné devatenácté místo . Dle vyjádření samotného jezdce mu od pátého kola "odešly" ruce.Také start do druhé jízdy byl vysoko nad průměrem, který předváděl v minulém roce. Denis se sice po třetím kole lehce propadl z třinácté na patnáctou pozici, kterou však po celou dobu závodu dokázal nejen udržet, ale tři kola před cílem si o jednu příčku ještě polepšil a dojel na slušném čtrnáctém místě. Můžeme mu tedy pogratulovat k zisku prvních devíti mistrovských bodů.
Dalším závodem bude příští neděli Přebor SMS Pardubice, který se pojede v nedalekém Horním Újezdu. Přijďte našeho jezdce podpořit!                                                                                              Vl. Peterka