Městské muzeum Vás zve na akce pořádané v červnu 2019
 
Stálé expozice: Dopravní křižovatky
Muzeum a TIC otevřeno denně mimo pondělí od 8 do 18 hodin
 
Semináře
Seminář pro začínající rodopisce                                                                                           
 Je určen zájemcům o poznání rodinných kořenů, a to zejména začátečníkům. Probíhá vždy 1. úterý v měsíci. Červnová lekce se z důvodu konání exkurze neuskuteční!  Lektor: Mgr. Jana Voleská.
 
Seminář pro nejmenší návštěvníky muzea „Malý muzejník“
Je určen dětem od 5 do 12 let. Seminář probíhá vždy 2. úterý v měsíci. Příští setkání se uskuteční v úterý 11. června 2019, pro mladší děti (ve věku od 5 do 8 let) od 16 hodin, pro starší děti (ve věku od 9 do 12 let) od 17 hodin
V červnu na téma Hospodský. Lektor: Mgr. Radka Urbánková.
 
Seminář „Výtvarné umění v proměnách staletí“
Je určen nejširšímu okruhu zájemců o výtvarno, věnuje se přehledu slohového vývoje výtvarného umění evropského kulturního okruhu. Seminář probíhá vždy 3. úterý v měsíci. Příští setkání se uskuteční v úterý 18. června 2019 od 17 hodin, tentokrát na téma Krásné jako setkání deštníku a šicího stroje na operačním stole… Surrealismus ve výtvarném umění.  
Cena každé lekce je 20 Kč (na lekci není třeba se předem registrovat). Lektor: PhDr. Ludmila Kesselgruberová, Ph.D.
 
Seminář pro pamětníky staré České Třebové
Je určen pamětníkům starých českotřebovských zákoutí, lektor semináře promítne a okomentuje fotografie vybrané českotřebovské lokality. Seminář probíhá poslední úterý v měsíci.  Příští setkání se uskuteční v úterý 25. června 2019 od 17 hodin, tentokrát na téma Proměny středu České Třebové.  Cena každé lekce je 20 Kč (na lekci není třeba se předem registrovat).
Lektor: Martin Šebela.
 
Vernisáž výstavy
Vernisáž výstavy Nástup! 100 let skautingu v České Třebové proběhne ve čtvrtek 13. června 2019 od 17 hodin. Výstava je pořádána ve spolupráci s Junákem – českým skautem, střediskem Javor Česká Třebová. Úvodní slovo pronesou vedoucí střediska Pavel Vomáčka a zástupce vedoucího střediska Oldřich Pešina. Hudbou doprovodí Filip Karlíček, Magdalena Špičáková a Matěj Holakovský. Výstava o dějinách českotřebovského Junáka nabídne návštěvníkům všech věkových kategorií řadu her pro pobavení i poučení. Výstava potrvá do neděle 1. září 2019.
Program (nejen) pro rodiny s dětmi Sobota v muzeu proběhne 22. června 2019 od 15 do 16:30 hodin. Po komentované prohlídce výstavy se návštěvníci mohou těšit na příjemně strávený čas nad kvízy a hrami s českotřebovskými skauty.
 
Výstava v kulturním centru
Putovní výstava Muzea v přírodě Vysočina Mozaika tradiční lidové kultury Pardubického kraje představuje významné fenomény lidové kultury, které byly pro svoji jedinečnost zapsány na krajský Seznam nemateriální kultury.                  Otevřeno denně 9-12 a 14-17 hodin (3. června z provozních důvodů zavřeno). Výstava potrvá do neděle 30. června 2019.
 
Chaloupka Maxe Švabinského v Kozlově   
Otvírací doba:   
červen - srpen: denně mimo pondělí 9 - 17 hodin                                                                           
září a říjen: soboty, neděle a svátky 12 - 16 hodin
V letošním roce je expozice doplněna o výstavu Jak bývalo v Kozlově.
 
Příměstský tábor
V období letních prázdnin Městské muzeum Česká Třebová pořádá příměstský tábor s názvem Od kroku k pokroku. Letošním tématem jsou historické epochy. Naše putování po České Třebové a okolních městech započne v pravěku a skončí ve století páry. Tábor se koná od 8. do 12. července 2019 a je určen dětem od 8 do 12 let. Přihlášky a podrobné informace jsou ke stažení na webových stránkách www.mmct.cz.
 
Informace o akcích Městského muzea Česká Třebová naleznete i na webových stránkách muzea www.mmct.cz  a na  facebooku https://www.facebook.com/mmctcz