Vítězství na MS amatérů pro Moniku Simonovou             


Po čtyřech letech se českotřebovská závodnice Monika Simonová opět postavila na nejvyšší stupeň na amatérském mistrovství světa v časovce.
Poslední květnový víkend se konal tento závod tradičně v Itálii a Monika tam odjížděla s velmi dobrou formou, když zatím v této sezóně absolvovala 8 závodů a pouze jednou byla poražena a skončila na 2. místě. Očekával se tedy boj o stupně vítězů.
Závod se jel na 14km a na rovinaté trati byl silný protivítr což se nakonec ukázalo jako výhoda. Monika byla nalosována jako poslední startující v kategorii žen a tak byl prostor pro podávání informací během závodu o tom, jak si vedly závodnice před ní. Během první poloviny se ukázala jako nějvětší konkurentka v boji o zlato ruská závodnice Vlasová. Také se zdálo, že si jasně jede pro prvenství, protože Monika Simonová ztrácela v polovině závodu 25 sekund. V druhé polovině trati ale závodnice týmu Cyklotrénink František Trkal začala strojovým tempem  ztrátu smazávat a udržela napětí všech až do cíle. Tam nakonec dorazila s 11 sekundovým náskokem a dokázala po čtvrté ve své kariéře vybojovat titul na amatérském mistrovství světa.
Jsem velmi ráda, že se povedlo zúročit vše, co jsem natrénovala. Stále jsem věřila, že bych i po všech zraněních mohla ještě jednou na tomto závodě vyhrát a vyšlo to. Je to skvělé,  řekla po závodě cyklistka z České Třebové.
Výsledky MS amatérů v časovce 2019 Itálie
1. Simonová Monika - Cyklotrénink - F. Trkal 21:51
2. Vlasová Naděžda, RUS 22:02
3. Palai Ludmila, ITA 25:03
Poděkování patří také partnerům, kteří Moniku Simonovou podporují. Jsou to:   ARMAT spol. s r.o.,  Elektro Franc s.r.o. ,Město Česká Třebová, Skalický Transport, Eko Bi s.r.o. , Sport Bárt,  Pivovar Faltus, BB Cut a Auto ESO.