Středisko Javor hlásí: Mezinárodní pálení čarodějnic        
Po roce opět uspořádali skauti z 3. chlapeckého oddílu střediska Javor pálení čarodějnic, na které ve dnech 26. – 28. 4. přijelo 18 harcerů z Olawy a na část programu i 4 skauti ze Svitu.
V letošním roce jsme akci trochu netradičně začali na našem tábořišti v Rybníku, kde se konal celostřediskový táborák, který byl uspořádán u příležitosti oslav 100 let našeho střediska. Na slavnostním nástupu jsme z rukou paní starostky obdrželi novou střediskovou vlajku. Pak následoval zpěv a povídání u ohně.
Po skončení ohně jsme se přesunuli na klubovnu, kam po chvíli přijeli harceři z Polska. Po večeři jsme šli na prohlídku města, kde jsme zúčastněným ukázali spousty zajímavostí.
Ráno jsme se vydali na nádraží, kde jsme navštívili akci „Budoucnost je na železnici“, která se všem velmi líbila. Následovala cesta do Hradce Králové, kde jsme měli naplánován celodenní výlet v Městských lesích Hradec Králové. Zde mělo největší ohlas dětské hradisko, kde si zúčastnění zahráli spousty her. Následně jsme se zašli podívat na výběhy se zvěří. Bohužel jsme viděli jen muflony a daňky.
Při zpáteční cestě jsme viděli i divoké koně, kteří zde mají také své „ohrady“. Po příjezdu na naši základnu jsme připravili oheň a čarodějnici, kterou jsme za chvíli zapálili. U ohně jsme zpívali polské i české písničky, zahráli si i několik her.
V neděli ráno nás čekalo balení věcí, úklid kluboven a následovala oblíbená návštěva krytého plaveckého bazénu, kde jsme se vyřádili při různých vodních hrách.    
Po návštěvě bazénu jsme se vrátili ke klubovně, kde nás čekalo jen rozloučení a návrat domů. Doufáme, že se polským a slovenským přátelům u nás líbilo a vzájemně se budeme těšit na další setkání. Se slovenskými skauty se uvidíme na akci ve Svitu, která nás čeká již příští víkend. S polskými harcery se uvidíme na podzim v Olawě.
Více fotografií z akce lze nalézt na našich stránkách: http://trojka.e-skaut.cz/fotogalerie/