SKI TEAM zhodnotil uplynulou sezónu 2018/2019            
Poslední trénink na lyžích se uskutečnil od středy do soboty 26. - 29.4.2019 opět  na Stubaiském ledovci. Podmínky k lyžování byly oproti minulým rokům podstatně jiné. Místo ideální tvrdé pisty byla na sjezdových na tratích vrstva čerstvého prachového sněhu a ani po úpravě rolbami nebyly tratě v ideálním stavu. Většina z nás proto v odpoledních hodinách využila možnosti jezdit mimo vyznačené tratě ve volném terénu a zcela jistě to přispělo k vylepšení lyžařských dovedností účastníků soustředění.
Ke dni 30.4.2019 má spolek 44 členů, z toho 7 dětí se připravuje na závody v příštích letech. Některé z těchto  dětí již v letošním, nebo loňském roce odjely alespoň jeden závod. Dalších 20 členů se zúčastňovalo závodů  od nejmenších až po Masters. 
V této sezóně se členové zúčastnili celkem 41 závodů ve slalomu, obřím slalomu a super G. Závodů se zúčastňovali v počtech od 1 do 17 závodníků s celkovým počtem 159 osoba/startů. Míst na stupních vítězů získali celkem 59, na 4. - 6. místě skončili 31 krát. 
Mezi nejcennější výsledky ze seriálu závodů Lyžařského a Alpského poháru Vysočiny lze počítat 1. až 3. místo juniorek v kat. dospělí ženy, v pořadí Hicklová Zdeňka ml., Hájková Kateřina a Eliášová Sabina. Další dobré výsledky jsou 9. místo Říhové Adély a 12. místo Luxové Lenky. Cenné 2. místo v ml. žácích získal Navrátil Dominik, v žákyních Denisa Dvořáková obsadila 18. místo. Výborné 6. místo ve starších žákyních obsadila Hamplová Kamila a v dospělých muži Stolín Petr. Další dobrá umístění získali 7. Potštejnský Tomáš, 10. Hickl Milan z hodnocených 58 mužů.
Ve dvou závodech Sudetského poháru v juniorkách zvítězila Hicklová Zdeňka ml. a v mužích byl Hickl Milan dvakrát druhý. Další skvělý výsledek bylo 3. místo na USIC 2019 ve francouzském středisku Samoëns v celkovém hodnocení za družstvem žen ze Švýcarska a Francie, o které se především zasloužili dvě naše členky Hicklová Zdeňka st. a ml.. Z kategorie Masters titul Mistra České republiky v obřím slalomu, druhé místo ve slalomu a vítězství v Českém poháru (muži B6) získal Dostál Oldřich, druhé místo na MČR Masters v obřím slalomu, 3. místo v Českém poháru (ženy C4) získala Hicklová Zdeňka st., která odjela jen část závodů. A zcela nejcennější je trojnásobné vítězství ve Světovém poháru Masters (FIS Masters Cup) v Peci pod Sněžkou ve slalomu a v obřím slalomu v kategorii ženy C4 a celkové vítězství v kategorii C, tedy všech žen nad 30 let, kdy získala tří zlaté poháry Zdeňka Hicklová st.. Dostál Oldřich skončil dvakrát sedmý.
Více včetně fotogalerií, výsledků, stále otevřeného náboru dětí, podmínek členství, najdete na www.skiteamct.cz.
Na výsledcích se významnou měrou podílejí ti, kteří nás podporují a sponzorují. Jde především o SKIRESORT Buková hora, SKIAREÁL Peklák, MěÚ Česká Třebová, KÚ Pardubického kraje, MŠMT, KV Svazu lyžařů Pa kraje, Skupinu ČEZ, LDM Česká Třebová, Lesy ČR, Pirell, Ostyle, Laboro atelier a další, kteří si nepřejí být jmenováni.

Oldřich Dostál (Foto Stubai 2018)