Sportovní úspěchy ZŠ Ústecká ve školním roce 2018/2019 


Ač školní rok ještě neskončil a naše škola má před sebou ještě pár sportovních akcí, můžeme v rámci závěrečného bilancování prohlásit letošní školní rok z hlediska sportovních úspěchů za velmi vydařený.
Prvním úspěchem skončila účast našich žáků v okresním kole ve šplhu, které se každoročně koná na ZŠ Habrmanova. Družstvo dívek II.stupně vybojovalo 2. místo, chlapci zabojovali a s přehledem vyhráli. Za jednotlivce musíme vyzdvihnout zejména výkon Tomáše Rybky ze třídy 9.A, který zvládl šplh na laně bez přírazu za neuvěřitelných 2,97 s.
Jarní soutěže odstartovaly atletickým závodem „Pohár rozhlasu“, konaném ve Vysokém Mýtě
3. května. Naše škola se této soutěže zúčastnila poprvé a hned s úspěchem.  Družstvu mladších dívek zazářily na krku medaile bronzové, družstvo starších chlapců vystoupalo ještě výš a získalo medaile stříbrné.
13. května se v Brandýse nad Orlicí konaly již tradiční běžecké závody „Běh údolím J.A.Komenského“. Třináctka nám přinesla štěstí a žáci I. a II. stupně nám udělali tu největší radost. Přivezli „domů“ to nejcennější….. Putovní pohár Běhu J.A. Komenského. Navíc se nám podařilo zapsat do historie tohoto závodu famózním výkonem žákyně třídy 9. B, Sáry Serbouskové, která pokořila 20 let starý traťový rekord.
 Závěrem bychom chtěli všem našim žákům se sportovním duchem v těle poděkovat za jejich skvělou reprezentaci školy, houževnatost a smysl pro fair play. Snad se nám i v příštím školním roce zadaří.
Za učitele tělesné výchovy  A. Vítková