Den otevřených dveří v CZ LOKO

přilákal na 5000 návštěvníků

První červnový den uspořádala společnost CZ LOKO den otevřených dveří k příležitosti 170. výročí železničních dílen v České Třebové, a tedy i historickým kořenům společnosti CZ LOKO. Akce s názvem Den s CZ LOKO nakonec naplnila odhady pořadatelů, když během šesti hodin prošlo branami společnosti více než 5000 návštěvníků.
Myslím, že Den otevřených dveří byl pro všechny naprosto unikátním zážitkem, při kterém mohli nahlédnout pod pokličku našeho výrobního programu. A zpětná vazba ze všech internetových diskuzí potvrzuje, že si naši akci všichni návštěvníci naplno užili. “ uvedl Ing. Jaroslav Plhák, technický ředitel CZ LOKO.
Pro děti byla připravena řada atrakcí, včetně skákacího hradu, malování na obličej, projížďky na šlapací drezíně a show s klauny. Návštěvníci se mohli dále svést parní lokomotivou BS 200, nebo moderní drezínou MUV 75, ze zakázky pro českého správce kolejí SŽDC. Značnému zájmu neuniklo ani 35 metrové modulové kolejiště ve velikosti TT. Naopak především dospělé návštěvníky zaujala exkurze do výrobních prostor, spojená s odborným výkladem. V areálu byla vystavena také moderní vozidla ze současného výrobního portfolia. K vidění tak byly lokomotivy EffiLiner 1600 společnosti CER Cargo nebo EffiShunter 300 pro varšavské metro. Vlajkovou loď výrobního programu – EffiShunter 1000 – zastoupil prototyp 744.001. K vidění byly také dvě novinky. První byla motorová lokomotiva EffiShunter 1000M (742.711) z padesátikusové série pro ČD Cargo. Druhou novinkou byl prototyp hybridní lokomotivy 709.401, který si na oficiální premiéru počká do brzkého veletrhu Czech Raildays v Ostravě.
O
 zábavu se staral populární moderátor Leoš Mareš, který celou akci moderoval. Vrcholem akce pak byla jeho velkolepá show. Leoš navíc představil zážitkový trainee program CZ TRAINEE, který je zaměřen na získávání talentů z řad studentů posledních ročníků středních a vysokých škol.
„Vzhledem k tomu, že situace na trhu práce není růžová, využili jsme Den s CZ LOKO také k náboru do našich řad a návštěvníkům bylo umožněno informovat se na možnosti zaměstnání u nás. Zájem byl enormní,“ doplnil personální ředitel Mgr. Jiří Kutálek.
Přes 5000 návštěvníků výrobního závodu CZ LOKO dokládá zvyšující se atraktivitu tohoto oboru a dává jistou naději k výraznějšímu obratu situace na trhu práce. Pro potenciální nové zaměstnance byl také v den konání akce spuštěn nový karierní web www.milujemelokomotivy.cz a moderátor Leoš Mareš poprvé uvedl zcela nové personální video společnosti CZ LOKO.
Ke 170. výročí společnosti byla kolektivem autorů zpracována publikace CZ LOKO – 170 let tradice, jejíž křest byl součástí akce. Pro ty z vás, kteří se akce nemohli zúčastnit, je tato publikace nabízená také na stránkách www.czlokoshop.cz.