Česká Třebová byla světovým centrem hokejbalu              

Výběr U16 zapomněl na dvě těžké prohry a slaví alespoň bronzové placky!


Na Světovém poháru v České Třebové se našemu výběru U16 dva poslední zápasy ve skupině příliš nepovedly. Po jedenáctibrankovém přídělu od Kanady přišel ještě den předtím rozhodující zápas o nepostupu svěřenců trenéra Christa do finále. Psychickou deku však kluci a jejich realizační tým dokázal ještě za pět minut dvanáct zahodit daleko pryč od hrací plochy. Byli to totiž čeští hráči, kteří před zaplněnou tribunou vrátili slovenským hráčům porážku ze skupiny a zaslouženě si na krk pověsili bronzové kovy!

Češi začali skvěle, protože se dostali díky brance Lhoty do brzkého vedení. Jenomže Slováci to nechtěli a nemohli vzdát, takže o pouhou minutu později bylo opět vyrovnáno. Český tahoun Lhota se však společně se svými spoluhráči také nevzdával a deset vteřin před první sirénou se tak vedení vrátilo díky jeho další trefě zpět na stranu domácích hráčů. Když ze začátku druhého pokračování zvyšoval na rozdíl dvou branek Dostál, bylo jasné, že čeští kluci tenhle zápas už nepustí! A to se také potvrdilo, naši slovenští sousedé sice ještě dokázali v polovině třetí části snížit na rozdíl jedné branky, v závěru ale emocím povolil uzdu střelou do prázdné klece Bečka a Česko tak slavilo třetí místo!

Neděle 30/6 U16 - Slovensko - Česko 2 : 4

Poslední západ U16 ve skupině: vysoká prohra s Kanadou West

Světový pohár přinesl poslední skupinový zápas také pro dorostenecký výběr v kategorii U16. Zápas s Kanadou West už nic neřešil, každopádně domácí hráči se v něm mohli naladit na nedělní boj o bronz. Tato úloha se však vůbec nepovedla, a to především kvůli prostřední periodě, ve které skončilo v brance Česka hned pět míčků a v součtu z toho nakonec bylo jedenáct branek. Svěřenci lodivoda Christa ale poslední dva nepovedené zápasy musí rychle hodit za hlavu, už v neděli totiž v České Třebové mohou ukořistit bronzové placky! Rozhodovala minuta, ve které padly tři branky Češi sice dokázali v první třetině odpovědět na vedoucí kanadský gól, alespoň malou psychickou pohodu si však do druhé periody neodnesli, jelikož ještě do přestávky opět prohrávali.
A právě začátek druhého pokračování zcela rozhodl, během krátké chvíle totiž náš soupeř přidal dvě branky, a to byl pro český celek zřejmě definitivní úder. V hodně na góly plodné minutovce sice ještě přišlo snížení, otěže zápasu však drželi pevně v rukou hráči Kanady West, kteří se rozstříleli do velké pohody, což bohužel vedlo nejprve k dovršení nepopulární desítky a nakonec ke konečné vysoké prohře 4:11. Nic se však neděje, Češi stále mají šanci získat bronzové medaile, a to v nedělním zápase o třetí místo¨(což se nakonec podařilo)!  
Patnáctka zakončila Světový pohár vítězstvím v souboji o konečné umístění!

Světový pohár přinesl v neděli 30/6 poslední své letošní zápasy. Do hry vstoupila už česká U15, která si zopakovala zápas s Velkou Británií a i tentokrát to končí úspěchem! Svěřenci trenéra Edla totiž dokázali tentokrát podchytit všechnu ofenzivní aktivitu soupeře, navíc pětkrát skórovali, takže celý turnaj končí úspěchem. V konkurenci o rok starších hráčů totiž končí na předposledním pátém místě a především nasbírali nespočet důležitých zkušeností. Češi věděli, že pokud vyhrají, budou ze Světového poháru odjíždět určitě částečně spokojeni a k tomu udělali první důležité kroky od druhé periody. To se totiž během patnácti hracích minut prosadil dvakrát kapitán Nistor, na něhož navázal i Slezák a Černý. Čeští borci mysleli i na defenzivu, což bylo znát. Třetí perioda tak sice přinesla ještě jeden gól, opět však z české hole, jelikož na konečných 5:0 uzavíral Popek. Česká hymna tak pro náš výběr patnáctiletých zazněla na turnaji i podruhé!
Foto A. Zapletalová

Loučení s medailemi, poslední fotografování a odjezd...