Na pultech je nová kniha Hasiči od Romana Kutálka, profesionálního hasiče z Pardubického kraje

Představujeme vám zcela novou knihu HASIČI autora Romana Kutálka, profesionálního hasiče HZS Pardubického kraje, územního odboru Ústí nad Orlicí.

 Kniha vám představí vše, co se děje v hlavě hasiče při zásahu i mimo něj. Kniha je plná reálných situací a emocí. Osobní příběh profesionálního hasiče a táty jednoho bezva kluka.

Kniha je obohacena o fotografie skvělého profesionálního fotografa Michala Fanty.

Horko má nesnesitelnou intenzitu, a i proto se dá pohybovat jen u země. Kdybychom si stoupli, první, co se nám uvaří, budou naše oči, ale to je v podstatě jedno, protože v další vteřině bychom byli stejně mrtví. Zdá se nám, že jsme ušli snad padesát metrů, ale ve skutečnosti máme za sebou možná prvních pět. Vnímání času i vzdálenosti je hrozně zkreslené. Nevidíme nic. Nevidíme ani svou ruku, i když si ji dáme těsně před zorník masky. Jediné, co vnímáme, je šílený žár a silný rytmicky se opakující zvuk vlastního dechu.

Uvědomujeme si každý nádech, každý výdech…

Vy máte jedinečnou možnost si knihu objednat na adrese r.kut@email.cz nebo je k dostání ve vybraných knihkupectvích. Cena je 259 Kč (+ poštovné).  

Již samotný vznik publikace je zajímavý.  Knihu napsal táta svému synovi jako dárek k jeho narozeninám. Psal tedy tajně a s velkým zápalem. I když vše nosil autor již nějakou dobu v hlavě, trak první příběhy se objevily  v počítači autora v lednu tohoto roku. A kniha, kterou vydal autor svým nákladem již byla v květnu z tiskárny mezi prvními čtenáři. Tím prvním byl syn Ondra. Je to opravdu poutavé čtení, motivuje k práci "u hasičů"  stojí za to ji věnovat k narozeninám, i dalším klukům a vůbec všem těm, kteří si práce hasičů váží a považují. Po přečtení knížky  uvidíte, co práce u hasičů obnáší.  Nové publikaci se budu věnovat znovu v rozhovoru s autorem,

Kniha HASIČI Romana Kutálka v prodeji  v knihkupectví KOSMAS

Je to poutavá knížka příběhů, které se dají číst "jedním dechem". Napsal je člověk, který tyto příběhy prožil, proto si navymýšlí a o to jsou všechny ty popsané reporty o tom, jak se dostal k hasičům, co ho čekalo v rámci výcviku školení, jaké výjezdy absolvoval. Píše to po pravdě i proto, že kniha je určena pro jeho jedenáctiletého syna Ondru. Však také poslední "výjezd" v knížce byl pro Ondru nejdůležitější, je to výjezd do porodnice, na který autor, ač absolvoval všemožná školení, zas tak dobře připravený nebyl.  Knížku doplňují vynikající profesionální fotografie.  Motivace jako hrom. Stojí za to zajít do knihkupectví KOSMAS a  máte knížku doma. Již není třeba složitě psát na autorovu e-mailovou adresu...