Městská knihovna Česká Třebová červenec 2019               
Matyldina knihovna v přírodě
17. 7. 2019 - Sraz v 16 hodin u hříbku v parku Javorka.
Ahoj holky a kluci, kóóónečně prázdniny!
Pokud si najdete v tom prázdninovém shonu aspoň chvilku času, tak přijďte za námi do Javorky, kde si v trávě pod stromem budeme vyprávět prázdninové pohádky, zahrajeme si spolu hry a také si něco zajímavého vyrobíme. Podložky na sednutí budou k dispozici na místě, s sebou dobrou náladu. Moc se na Vás těší Matylda. V případě deštivého počasí se akce přesouvá na dětské oddělení knihovny, aktuální informace sledujte na našich facebookových stránkách. Vstupné dobrovolné.
 
Letní bonus pro čtenáře – výpůjčky na 45 dní!
Půjčit si knihu na dovolenou? Dát dětem knížky z knihovny na prázdniny k dědovi a babičce? A nemuset řešit o prázdninách vracení a prodlužování výpůjční doby? Ano, letos to bude mnohem jednodušší. Knihy, časopisy, audioknihy i hry půjčené od 17. června do 16. srpna budou mít automaticky výpůjční lhůtu 45 dní.
Pokud by ani to nestačilo, můžete si výpůjčky jako obvykle sami prodloužit přes své čtenářské konto, napsáním na info@moderniknihovna.cz nebo volejte 732 756 827.
 
Portréty architektury
Přes léto budou v knihovně vystaveny portréty a architektonické výtvory ztvárněné členkami výtvarné skupiny Maxmilián.
 
Vozíme knihy seniorům
Půjčování knih v Domě s pečovatelskou službou je naplánováno v roce 2019 následovně: 2. 7., 27. 8., 15. 10. a 26. 11. Obyvatelé DPS si mohou v uvedený den vždy od 8:30 do 10:30 přijít do společných prostor vybrat z nabídky knih, časopisů a audioknih.
Stejnou službu poskytujeme také v Domově pro seniory. Dále nabízíme donášku knih, časopisů a audioknih do domu. Tato služba je bezplatná a je určena pro všechny, kterým zdravotní stav či handicap neumožňuje navštívit knihovnu. Podmínkou je platný čtenářský průkaz do naší knihovny. V případě zájmu o donáškovou službu volejte 732 756 827 nebo nám napište na info@moderniknihovna.cz.
 
Počítačové kurzy pro začátečníky a pokročilé budou pokračovat pro nové zájemce
Další kurzy budou vypsány od začátku září. Pokud se chcete naučit pracovat s počítačem (popř. vlastním notebookem), tak se přihlaste do 2. 9. 2019 na e-mail adela.voclova@moderniknihovna.cz anebo osobně v městské knihovně. První informační schůzka se bude konat 4. 9. 2019. Počet míst je omezen. Cena celého kurzu je 240 Kč. Výuka probíhá v dopoledních hodinách na oddělení Teenspace, v přízemí knihovny. Jedná se o 7 lekcí. Těší se na vás lektorka Adéla Voclová.
 
Absolventi PC kurzu pro začátečníky i pokročilé byli oceněni osvědčením
V městské knihovně byly zdárně ukončeny v měsíci květnu PC kurzy pro začátečníky a pokročilé. Účastníci kurzů si odnesli nejen osvědčení, ale i spoustu nových informací a poznatků, které jim pomohou při každodenní práci s počítačem. Kurzem je prováděla lektorka Adéla Voclová.
 
Omezení provozu knihovny
Z důvodu stěhování externího skladu není dočasně možné zajistit výpůjčky z tohoto oddělení. Ve státní svátek pátek 5. července zavřeno. Děkujeme za pochopení, knihy můžete vracet bez omezení do biblioboxů umístěných před vchody do knihovny na Smetanově ulici i na pobočce Parník (Ústecká ulice).
 
Další informace a aktuální otevírací dobu naleznete na webové stránce https://moderniknihovna.cz/cs/ nebo https://www.facebook.com/mekct/. Psát můžete na info@moderniknihovna.cz nebo volejte 732 756 827.