Novinky z motokrosu

Motokrosový areál v Dalečíně byl o posledním květnovém víkendu svědkem dalšího závodu seriálu MMČR. Do boje o mistrovské body vyrazil i českotřebovský tým DD Racing z.s. s jezdcem Denisem Dvořákem. Obrovská konkurence čtyřicetidevíti nejlepších jezdcůz Čech, Slovenska, Rakouska a Maďarska však tentokrát byla většinou nad síly našeho jezdce. Nepovedenou kvalifikaci i první jízdu částečně odčinil osmnáctým místem v jízdě druhé, ale hubený zisk pouhých třech bodů byl hluboko za naším očekáváním.

Podstatně lepšího výsledku dosáhl hned následující víkend v Ledči nad Sázavou, kde se jel krajský podnik SMS Pardubice. Na druhé místo v  první jízdě a vítězství v jízdě druhé měly největší vliv parádní starty a vyrovnaný a koncentrovaný výkon. Celkové vítězství a čtyřicetsedm bodů je důležitým krokem k obhajobě, případnému vylepšení druhého místa z loňské sezóny.

Dalším závodem byl tuto neděli Meteorit Cup v nedalekém Opatově. Tým měl původně namířeno do slovenského Sverepce na MMSK, ale po zralé úvaze byla dána přednost tomuto domácímu závodu, a to z toho důvodu, že za čtrnáct dní se zde pojede čtvrtý závod MMČR a Meteorit Cup byl poslední možností ostrého tréninku na této trati.

Obě jízdy byly jednoznačnou záležitostí Denise. Přesvědčivé výhry v obou jízdách a celkově první místo kalily pouze špatné starty, na kterých do velkého "mistráku" v Opatově musí Denis pořádně zapracovat.

Příští sobotu se jede čtvrtý díl  SMS Pardubice v nedalekých Benátkách u Litomyšle. Přijeďte Denise povzbudit a rozhodně si nenechte ujít o týden později již zmiňovanou velkou akci - MMČR v Opatově. Také zde bude pro Denise vaše případná podpora velkou motivací k co nejlepším výkonům.

                                                                                                                                                                             V. Peterka