Motokrosové aktuality                         
Sluncem rozpálené Jiráskovo údolí bylo v sobotu 15. června svědkem dalších bojů o body do SMS Pardubice v motokrosu. Díky horkému počasí dostali jak závodníci, tak i jejich stroje pořádně zabrat. Vzhledem k tomu, že se jednalo o poslední možnost zatrénovat si před následujícím víkendem, kdy se jede v Opatově MMČR, sjela se v Benátkách u Litomyšle velice silná konkurence. Nechyběl ani náš jezdec Denis Dvořák se svým týmem DD Racing z.s.
V obou jízdách dojel na čtvrtém místě a o bronz ho v celkovém součtu bodů připravilo jen lepší umístění J. Wagenknechta, který v první jízdě dojel na třetí pozici. S nepopulárním čtvrtým místem v tak těžkých podmínkách však byli všichni spokojeni. Zvláště, když si Denis udržel vedení v tomto seriálu. Všichni už ale netrpělivě vyhlíželi následující víkend a jeden z vrcholů tohoto roku, MMČR v Opatově.
Opět velmi teplé počasí, motokrosařská elita nejen z ČR a pocit odpovědnosti před „domácími“ fanoušky lehce našemu jezdci svazovaly ruce. Osmačtyřicet borců jedoucích v kategorii MX2 bojovalo v kvalifikaci o celkem 45 míst na startovním roštu. Šestnácté místo našeho jezdce bylo více než slušné a dávalo poměrně optimistický výhled do obou jízd.
Velká nervozita a pak již start do závodu, který se Denisovi skvěle vydařil. Do prvního kola vjížděl na osmém místě. To bohužel neudržel a propadl se až na třináctou pozici, kterou ale postupně vylepšoval až na konečné desáté místo. Skvělá jízda! Také start do následující jízdy našemu jezdci vyšel velmi dobře, když do prvního kola vjížděl na deváté pozici. Lehký propad na konečnou jedenáctou příčku však v konečném součtu znamenal neskutečné deváté místo v celkovém součtu bodů a Denis si tím vylepšil o jedno místo své nejlepší umístění z loňského roku. GRATULUJEME!!!
Tímto parádním výkonem si Denis spravil chuť po nevydařeném závodě MMČR v Dalečíně. Přejeme mu i do dalšího závodu mistrovství, který se pojede 14.07. v Petrovicích u Karviné, hodně štěstí.  
Vlastimil Peterka