Přípravy na 22. ročník Memoriálu Mistra Jana Husa

jsou v plném proudu


Po roce se opět v České Třebové uskuteční jeden z největších streetballových turnajů v České republice.. Letos pro vás máme připraven opět spoustu novinek. Streetballhus: Zpět ke kořenům! je tady!

Letošní ročník se uskuteční v sobotu 13. července na staronovém místě! Po loňském azylu, kdy se akce konala na parkovišti u zimního stadionu, se vše opět uskuteční v atraktivním prostředí českotřebovského gymnázia! Kapacita bude tradičně až 36 týmů v mužské kategorii a 12 v kategorii  žen, v případě zájmu uskutečníme i kategorii pro mládež. Přihlásit se můžete už nyní na našem webu www.streetballhus.cz

I letos budeme hrát na umělém povrchu, na kterých se uskutečňují i ty největší mezinárodní akce, ale zároveň opět i na tradičním asfaltu. V letošním roce není akce zařazena do Chance 3x3 Tour ČBF, proto budeme hrát opět podle našeho systému, s vlastními míči a bez rozhodčích. Celý turnaj je tak striktně založen na hře FAIR PLAY všech účastníků a jasně daných pravidlech! Díky spolupráci s ČBF budou mít vítězové právo startovat na velkém finále 3x3 Chance Tour v Pardubicích!

Pracujeme na bohatém doprovodném programu, který budeme postupně aktualizovat. Jak je již u nás zvykem, budou probíhat individuální soutěže ve smečování, střelbě trojek a dosažení nejkurióznějšího koše. Těšit se ale můžete i na novinku v podobě Ball is zóny. Zde budou pro hráče připraveny aktivity z moderního basketbalového tréninku, např. soutěž ve výskoku do výšky s nejvyšším dosahem, basketbalový trenažér a další vychytávky. Celá zóna bude spojena i s velkým chillem, který pro vás připravujeme, aby STREETBALLHUS byl opět nezapomenutelný zážitek ;-) Ball is... je totiž naše nová aktivita o všem, co basketball je!

Dále jsme navázali na spolupráci s tvůrci a herci filmu Zlatý podraz z loňského roku, proto se už v pátek 12. července můžete těšit na promítání tohoto snímku o naší basketbalové historii přímo v místě konání turnaje! Vstupné na promítání bude dobrovolné a bude použito pro účely charitativní sbírky pro Verunku. Během turnaje pak proběhne exhibice týmu Holário v retro dresech! Celým dnem vás bude provázet náš moderátor za doprovodu kvalitní hudby. Připraven bude zcela nový merch a samozřejmostí bude bohaté a kvalitní občerstvení.

V minulých letech byly patrony turnaje reprezentanti České republiky Pavel Miloš, Kateřina Křížová, Ilona Burgrová, Jakub Houška, Kamil Švrdlík, Petra Kulichová, loni jimi byli Kateřina Elhotová. Pro letošní rok se nám opět podařilo sehnat výraznou basketbalovou osobnost. Patronem 22. ročníku bude Tomáš Vyoral, český reprezentant, několikanásobný mistr české ligy, který prošel nejlepším českými kluby USK Praha, BK Děčín, ČEZ Basketball Nymburk a od letošní sezóny hráč BK JIP Pardubice.

Nejmenší účastníci našeho turnaje se mohou opět těšit na dětský sportovní den, který bude plný aktivit, soutěží, cen, malování na obličej a spoustou dalšího.

V letošním roce jsme také díky tvůrcům Zlatého podrazu započali spolupráci s neziskovou organizací Každý koš pomáhá, s kterou společně zorganizujeme charitativní akci na pomoc nemocné Veronice, které jsme pomáhali již v loňském roce. Společnými silami bychom tak chtěli přispět na získání zbytku nákladů na rekonstrukci bezbariérové koupelny v jejím domě.

Celý den pak bude zakončen na následné afterparty přímo v areálu gymnázia, kde se vám o zábavu budou starat organizátoři. Sledujte průběžné informace a o víkendu 12. - 13. července se na vás těšíme! Sledujte nás také na facebooku a instagramu @streetballhus, kam budeme dávat aktuální informace k letošnímu ročníku!                                         

Těšíme se na vaši účast!   -  #balliswhatwebreathefor STREETBALLHUS TÝM