VOLEJBALOVÉ VÝSLEDKY SOKOLA ČESKÁ TŘEBOVÁ  25. 5. - 30. 5. 2019 

24. 5. 2019, VOLEJBAL MLADŠÍCH ŽÁKYŇ, TURNAJ HRÁČEK S RODIČI.

Závěr sezóny patří v našem oddílu tradičně turnaji rodičů s dětmi. Mladší žákyně si uspořádaly svůj turnaj o něco dříve – v pátek 24.května. Počasí bylo objednáno na jedničku. 😊 Turnaje se zúčastnilo dvanáct hráček, které hrály se svými rodiči, sourozenci nebo i kamarádkami – dřívějšími spoluhráčkami. Byla k vidění spousta krásných a napínavých zápasů. V konečném pořadí si první místo odnesli Šindelářovi, druhé místo Očenášovi a třetí místo Zemanovi. Děkujeme všem za účast a vytvoření pohodové atmosféry během celého odpoledne.(rb)

25. – 26. 5. 2019, VOLEJBAL STARŠÍCH ŽÁKYŇ, TURNAJ V LUPENICI - BOMBERKY.

O uplynulém víkendu se naše žákyně zúčastnily tradičního antukového turnaje "Zmrzliňáku" v Lupenici. Turnaji přálo počasí a ve spojení s nocováním na louce ve stanech dívky prožily náročný, ale vydařený herní víkend.
Naše tréninková skupina sestavila jeden tým starších a jeden tým mladších žákyň. Starší bojovaly v konkurenci 18-ti týmů rozdělených do 4 skupin. Vzhledem k neúčasti našich nejzkušenějších hráček, které absolvovaly o stejném víkendu finále mistrovství republiky, jsme neměli velká očekávání a šlo hlavně o to, aby si holky zahrály s tím, že každý získaný bod je úspěch. Projevila se určitá nesehranost a nervozita v tomto složení týmu a děvčata se nakonec umístila až na 18-tém místě.
Tým mladších žákyň, které spolu odehrály během sezony celý krajský přebor, měl vyšší ambice. Při účasti 22-ti týmů v pěti skupinách se probojovaly do finálových bojů ze druhé pozice a v zápasech o šesté až desáté místo už neztratily ani bod. Celkové šesté místo je super výsledek a holky si ho svým výkonem zcela zasloužily.Děkujeme všem za jejich předvedené výkony. (mk)  Trenéři Klimeš, Valter 

MLADŠÍ ŽÁKYNĚ  ,,A“  VEZOU ZE ZMRZLINOVÉHO TURNAJE V LUPENICI 6.MÍSTO.

Takto viděla boje našeho A týmu mladších žákyň trenérka Radka Benešová: O víkendu 25. a 26.května vyrazila početná skupina českotřebovských volejbalistek na Zmrzlinový turnaj do Lupenice.
Na mladší žákyně A čekalo v kategorii dalších 22 družstev. V základní skupině se postupně potkaly s družstvy z Jičína, Rychnova nad Kněžnou B a Španielkou Praha. Pro výsledek na celém turnaji byl klíčový hned první zápas proti Jičínu, který žákyně odehrály na - pro volejbal netradičním- travnatém hřišti. S povrchem se vyrovnaly o něco hůře než soupeřky a i díky kvalitnímu podání soupeřek zápas prohrály 2:0. Se soupeřkami z Rychnova nad Kněžnou holky uhrály remízu 1:1. Od toho zápasu žádné zaváhání našich volejbalistek už nepřišlo. Soupeřky z Prahy jsme jednoznačně přehrály 2:0 a do finálových skupin holky postoupily z 2.místa. Herní projev šel s každým uhraným setem nahoru a je třeba trochu zalitovat, že jsme se s Jičínem neutkaly o něco později. Ve finálové skupině jsme se potkaly s Kroměříží A (2:0), Českou Třebovou B (2:0), Náchodem (2:0) a Lázněmi Bělohrad (1:1). Tím ale boje o celkové umístění na turnaji neskončily.:-)  Při sčítání bodů došlo k chybě, a tak jsme byly omylem vyhlášeny na 7. místě za šestým Náchodem. Do boje tak musel nastoupit trenér a byl úspěšný.:-) Celkově si odvážíme z turnaje moc pěkné 6.místo z celkových 22 týmů. Celý tým podal kolektivní a bojovný výkon, za který zaslouží velkou pochvalu. (rb)
tr. Honza Valter

25.-26. 5. 2019, VOLEJBAL MLADŠÍCH ŽÁKYŇ B NA ZMRZLINOVÉM TURNAJI V LUPENICI.

Ve dnech 25. a 26.května vyrazila tři družstva našeho oddílu na Zmrzlinový turnaj do Lupenice. Na turnaji mezi sebou soupeřilo 51 týmů, a to v kategorii mladších žákyň, starších žákyň a kadetek.
V kategorii mladších žákyň zůstala zachována věková hranice od 1.7.2005. Některé oddíly poslaly do turnaje své koncové mladší žákyně, další oddíly turnaj pojaly jako přípravu na další sezónu a vyslaly ´mlaďošky´, které tuto kategorii budou hrát příští sezónu. Dvacet dva týmů bylo rozděleno do pěti základních skupin. Mladší žákyně B se postupně utkaly s Poličkou B (1:1), Lanškrounem (2:0), Slavií Hradec Králové B (2:0) a Rtyní v Podkrkonoší – pozdějším vítězem celého turnaje (0:2). Druhé místo ve skupině nám zajistilo postup do bojů o 6. až 10.místo. Bojujeme se soupeřkami, které jsou tzv. papírově silnější. Každý uhraný set by byl pro nás úspěch. Jako první jsme se utkaly s našimi spoluhráčkami z oddílu – Českou Třebovou A. První set vypadal hodně nadějně, dlouhou dobu jsme vedly, ale bohužel nás zradila koncovka. Druhý set už je jasnou záležitostí pro soupeřky – 0:2. Druhý zápas odehráváme proti Náchodu. Oba sety mají stejný průběh. Snažíme se, bojujeme, dostáváme se do vedení, ale po dosažení 20 bodů nás vždycky někdo ´vypne´ a nám se nedaří sety dohrát do vítězného konce. Škoda tohoto zápasu – prohra 0:2. Poslední dva zápasy jsou opět vyrovnané – s Kroměříží A i Lázněmi Bělohrad se nám podařilo uhrát remízu (1:1). V turnaji končíme na krásném 9.místě z 22 týmů. Herní příležitost dostaly všechny hráčky, premiéru v šestkách měla Danča Matoušková. Do hry jsme zapojily další přebíhání, a i za cenu chyb jsme se pokoušely o podaní vrchem. Na tom ale ještě musíme hodně zapracovat.:-) Celý turnaj si holky i trenérky moc užily, a to i díky spaní ve stanech a krásnému počasí. Děkujeme Rychnovu za perfektně zorganizovaný turnaj. (rb)
tr. H.Dvořáková, R.Benešová

25.-26. 5. 2019 VOLEJBAL STARŠÍCH ŽÁKYŇ, MČR PŘEROV.

Končíme na 9. místě, MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY
kategorie starších žákyň 2018/19.
Děkuji dívkám za perfektní propagaci města a oddílu TJ Sokol Česká Třebová.

Pod vedením R. Hanzelky a J. Fišara hrála a střídala:  kapitánka Blažková Lucie, Vernerová Kristýna, Dušková Adéla, Hyláková Nikola, Kaplanová Anna, Pešková Eliška, Ropková Eliška, Horáková Sára, Jebousková Pavlína, Neumannová Lucie a Klimentová Martina.     

Pořadí v turnaji.                      
1.     TJ Slavia Uherské Hradiště, 2. VK Královo Pole Brno, 3. BVC Chodov, 4.  TJ VK Dukla Liberec
5.     TJ Lokomotiva Plzeň,  6. SK Hlincovka, 7.  TJ Sokol Frýdek Místek,  8. Studio Sport Praha
9.     TJ Sokol Česká Třebová,  10.   PVK Olymp Praha  11.   TJ Baník Příbram  12.   TJ Slavia Hradec Králové
13.   TJ Kralupy  14.   TJ Ostrava  15.   VK Sever Žatec  16.   VK Prostějov

28. 5. 2019, VOLEJBAL MUŽŮ,

POLIČKA-Č. TŘEBOVÁ, KP2.

Dne 28. 5. 2019 dohrávalo družstvo juniorů odložený zápas s.  Poličkou. Z důvodu špatného počasí se zápasy odehráli v tělocvičně, což mohla bát pro kluky výhoda. Vzhledem k tomu, že během týdne odehrají kluci celkem 8 zápasů v KP2, tak jsme herní zatížení rozdělili na více hráčů. Do prvního zápasu nastoupil na libero Pejchal a do pole Skřivánci, Bělka, Lukáš, Kadlec, Šplíchal, na lavičce zůstal Jireček. Do druhého zápasu nastoupil na náhru Pejchal, a Kadlec, Lukáš a Jireček se na smeči rovnoměrně prostřídali. Oba zápasy měli stejný průběh. První dva sety vyrovnaný průběh až do stavu cca 20:20 a pak nás soupeř svou vyzrálostí přehrál. Poslední sety byli vždy nejslabší. Hodně nepřesností, a hlavně malá bojovnost v mezihře.  Ale celkový dojem z předvedeného výkonu, vzhledem k tomu, že kluci asi 3 týdny nehráli a jen trénovali, měnili trénink na venkovních hřištích s tělocvičnou, nebyl špatný a věřím, že kvalita hry směrem k víkendu, kdy hrajeme poslední zápasy, poroste.
Hráli: Skřivánek V., Skřivánek L., Lukáš, Bělka, Šplíchal, Pejchal, Kadlec a Jireček.  Polička-Č. Třebová 3:0, 3:0.
Zapsal Michal Kadlec

30. 5. 2019, VOLEJBAL MUŽŮ,

LANŠKROUN B-Č. TŘEBOVÁ, KP2

Dne 30. 5. 2019 dohrávalo družstvo juniorů odložený zápas s Lanškrounem B. Utkání se odehrála na venkovních hřištích TJ Lanškroun za slunečného počasí, v bezvětří. Oproti zápasu v Poličce došlo k mírnému zlepšení v projevu. Mezihra je stále velmi slabá, ale na útoku se nám dařilo, hlavně Ondrovi Lukášovi. Do hry jsme zapojili i L. Hrušku, který se pomalu začíná zapojovat do družstva juniorů. V prvním setu prvního zápasu jsme sahali, po dobrém výkonu, po vítězství, ale v koncovce jsme nakupili 4 chyby a soupeř set zkušeně dohrál. Zbylé dva sety nebyly odehrány se zápalem a tak jsme zaslouženě prohráli. Do druhého setu nastoupil na nahrávce Viktor a družstvo ožilo. Dva sety byly celkem herně dobře odehrané, i bojovné, ve třetím setu kluci polevili v koncentraci, a už se nebylo na co dívat. Oproti zápasu s Poličkou kluci předvedli lepší výkon, což je pozitivní. Do hry se rovnoměrně zapojili všichni hráči.
Hráli: Skřivánek V., Skřivánek L., Lukáš, Hruška, Bělka, Šplíchal, Pejchal, Kadlec a Jireček.
Lanškroun-Č. Třebová 3:0, 3:0.    Zapsal Michal Kadlec