VOLEJBALOVÉ VÝSLEDKY
SOKOLA ČESKÁ TŘEBOVÁ 1. 6. - 4. 6. 2019. 

1. 6. 2019, VOLEJBAL MUŽŮ,

Č. TŘEBOVÁ-SLATIŇANY, KP2.

Dne 1. 6. 2019 hostilo družstvo juniorů v přeboru KP2 mužů družstvo Slatiňan. Za velmi teplého a slunečného dne byl v obou zápasech vidět kvalitní, bojovný a líbivý volejbal. Domácí družstvo si chvíli hledalo svůj herní projev, ale nedalo soupeři nic zadarmo, a tak se o osudu rozhodovalo v 5.setu, kde mělo domácí družstvo více sil. V druhém zápase domácí měli jasně pod kontrolou první dva sety a pod dojmem lehkého průběhu trochu polevili na koncentraci, a borci hostujícího družstva toho využili a nasměrovali zápas zase do 5.tého setu. Tam zase dominovali domácí. Druhý zápas měl skončit jasným vítězstvím domácích 3:0 a jen díky nekoncentrovanosti bylo ze zápasu drama.
Hráli: Červinka, Skřivánek V., Lukáš, Hruška, Bělka, Šplíchal, Pejchal, Kadlec a Jireček.
Č. Třebová – Slatiňany 3:2, 3:2.   Zapsal Michal Kadlec

1. – 2. 6. 2019, VOLEJBAL STARŠÍCH ŽÁKYŇ,

TURNAJ LANŠKROUN.

První červnový víkend strávily starší žákyně na antukovém turnaji v Lanškrouně. V sobotu ráno se vlakem vydala dvě družstva vstříc novým zážitkům a nejen těm volejbalovým :-). Turnaje se celkem zúčastnilo 24 týmů a o konkurenci  nebyla nouze. Holky měly možnost zahrát si proti výběrům reprezentace r,2006, výběru kraje KCM Pardubického kraje (tam figurovaly naše tři hráčky: Neumannová Lucka, Jebousková Pája, Horáková Sára).
Holky za celý víkend odehrály velkou porci zápasů. Takovéhle akce jsou pro hráčky důležité, aby sbíraly zkušenosti a byly co nejvíce v kontaktu s balónem ;-). I prohry dokáží posunout dál a vzít si z toho nějaká pozitiva :-). Chtěla bych holky pochválit za nasazení a obětavost, kterou předvedly. Je úžasný pohled, když se dostane vývoj zápasu do napínavé koncovky, co holky dokážou na hřišti předvést a jakou mají upřímnou radost :-)!
Po sobotní rozehrávce v základních a kvalifikačních skupinách oba týmy čekaly zápasy "finálových" skupin, kde se rozhodovalo o konečném umístění. Každý tým tak čekaly dva zápasy se soupeřkami na podobné výkonnostní úrovni.
Tým B hrál ve skupině o 22. – 24. místo. V úvodním utkání s družstvem Svitavy B se holky sehrávaly, protože byly v jiném složení než v sobotu, kterou odehrály bez nahrávačky "specialistky". První set tedy prohrály, ale v druhém už se chytily a vypracovaly si náskok a naději na tie-break. Bohužel se nevydařila koncovka a zápas skončil prohrou 0:2. V dalším zápase proti DDM Brno však už holky nedaly soupeřkám šanci a předvedly sebejistý výkon zakončený vítězstvím 2:0.
Tým A ve skupině o 13. – 15. místo nejprve narazil na Svitavy A, a ve vyrovnaném zápase došlo za stavu 1:1 na tie-break. Rozhodoval každý balón, ale nakonec byly úspěšnější soupeřky. V posledním zápase, který se hrál už za velkého vedra v pravé poledne, se holky utkaly s týmem Slavia HK. Na hráčkách už byla znát únava z dvoudenních bojů a přes svou snahu podlehly naše holky soupeřkám ve dvou setech.
Všechny týmy si odvezly sladké ceny, pamětní diplomy a hezké vzpomínky na vydařený turnaj, který pořadatelé výborně připravili. Tak snad zase za rok...
 Česká Třebová "A":
Klementová Marťa, Kolářová Kája, Havránková Zuzka, Beranová Áďa, Štosová Barča, Pataki Terka, Valterová Klárka.
Česká Třebová "B":
Klimešová Anička, Kadlecová Bětka, Kubová Terka, Řeháková Natka, Zahrádková Šárka, Růžičková Denča, Urbanová Lucka
Trenéři           

2. 6. 2019, VOLEJBAL MUŽŮ, V. MÝTO-Č. TŘEBOVÁ, KP2.

Dne 2. 6. 2019 družstvo juniorů zajíždělo k odloženému zápasu do V. Mýta, a po vítězných zápasech ze soboty se Slatiňanami, čekalo kluky jedno z papírově slabších družstev.
 
Bohužel se nedařil příjem podání a tak z nepřesně připraveného útoku se smečařům špatně útočilo a k tomu to slunce a vítr….
Není to jednoduché v těchto přírodních podmínkách hrát, proti zkušeným borcům, kteří toho moc nezkazí. Ale je to pro kluky nenahraditelná škola a proto tuto soutěž hrajeme.
Hráli: Červinka, Skřivánek V., Skřivánek L., Lukáš, Hruška, Bělka, Kadlec, Sykora a Kostka.
V. Mýto - Č. Třebová 3:1, 3:1.
Zapsal Michal Kadlec

4. 6. 2019, STARŠÍ ŽÁKYNĚ,

ZAKONČENÍ SEZÓNY- BOMBERKY.

Netradičně v úterý 4. 6. 2019 čekal naši tréninkovou skupinu Bomberek turnaj nejen k zakončení letošní sezóny.           
 
V 16. 30 se ozval úvodní hvizd, kdy 5 týmů složených z hráček a 5 týmů složených z rodičů bylo rozděleno do 2 skupin.
Po odehrání základních skupin nás čekalo napínavé semifinále. Finálové boje nabídly pěknou volejbalovou podívanou.
Každý tým odehrál 6 zápasů po 10 minutách.     Na hřištích se bojovalo, fandilo, nikdo nechtěl darovat body zadarmo. Rodiče a hráčky se navzájem povzbuzovali a vytvořili výbornou atmosféru turnaje.
Děkuji všem rodičů, kteří přišli a strávili s námi odpoledne. Holkám moc děkuji za turnaj i za  celé 3 roky společné práce a do dalších sezón přeji hodně volejbalových úspěchů J