Českotřebovský stacionář na výletě s ČD, a. s.                    
Ve středu 12. 6. 2019 se uživatelé Týdenního stacionáře Česká Třebová vypravili na výlet se společností České dráhy, a. s. Ty každoročně pro naše uživatele vypravují zvláštní vlakovou soupravu do různých míst v České republice a letos jsme si jako cílovou stanici vybrali Slatiňany.
Mimořádný vlak byl vypraven v 7.40 hodin z nádraží v České Třebové a přes Svitavy, Poličku a Skuteč přijel do námi vybraného cíle. Ve Slatiňanech jsme navštívili zámek a Národní hřebčín. Na zámku jsme měli možnost prohlédnout si základní okruh s názvem „Letní sídlo Auerspergů“ a pak jsme se přesunuli do nedalekého Národního hřebčína Slatiňany, kde jsme nahlédli do koňských stájí, usedli do koňského povozu a koňského sedla a vyslechli zajímavý výklad o slatiňanských vranících, kteří jsou i se svým typickým „klabonosem“ zapsáni v seznamu národních kulturních památek. Výlet jsme završili výtečným obědem. Trasa zpět do České Třebové pak vedla přes Chrudim, Hrochův Týnec, Choceň a Ústí nad Orlicí, byla to tedy velmi pěkná okružní jízda.
Spolu s námi se výletu účastnil i Ústecký stacionář a stacionář z Litomyšle, celkem tímto mimořádným vlakem navštívilo Slatiňany 44 účastníků. Celý den pod patronací ČD a.s. se vydařil a uživatelé si tento den moc užili. Tímto bychom chtěli poděkovat Českým drahám, a. s., zejména panu Ing. Netolickému a panu Ing. Hájkovi za zprostředkování mimořádného vlaku, a poděkování patří také paní Šafářové za drobné občerstvení.
uživatelé a pracovníci Týdenního stacionáře Česká Třebová