Českotřebovský deník 209/2019 (27/7) 
Od začátku srpna začíná na zimáku "ledová sezóna" 

  • Budou se zde konal soustředění mladých hokejistů i krasobruslařů, část hodin bude možné využít pro tréninky mužstev CHL a také jsou již vyhrazeny hodiny pro veřejné bruslení podle následujícího rozpisu:
  • Bikeareál Peklák

    během prázdninových měsíců července a srpna je  provoz na Pekláku od čtvrtka do neděle od 10 - 18 hodin
    Krytý plavecký bazén - letní provoz v srpnu 

    5.8. ZAVŘENO
    20.8. otevřeno 5:30 – 8:00 hodin a 10:00 - 19:30 hodin
    Letní provoz, návštěvní doba prodloužena na 180 minut, možnost využití celodenního vstupného.
          Po  10.00– 21.00 hod
          Út  5.30– 8.00 a 10.00– 21.00 hod
          St  10.00– 21.00 hod
          Čt  5.30– 8.00 a 10.00– 21.00 hod
          Pá  10.00– 21.00 hod
          So  8.00– 21.00 hod
          Ne  8.00– 21.00 hod

    Zkušenosti kraje v oblasti sociálního podnikání mohou být pro Gruzii přínosné

    Delegace Pardubického kraje vedená hejtmanem Martinem Netolickým a radními René Živným a Pavlem Šotolou jednala v rámci návštěvy Gruzie s gubernátorem regionu Mtscheta-Mtianeti Shalvou Kerselidzem. Právě v tomto kraji realizuje Pardubický kraj projekt na rozvoj cestovního ruchu, sociální oblasti a školství, na který získal dotaci z České rozvojové agentury. Součástí delegace proto byli také zástupci neziskového sektoru a sociálních podniků jako Medesa a Ergotep. Právě v této sféře by se mohla spolupráce dále rozvíjet.
    „Navazujeme na projekt z loňského roku, kdy jsme se zaměřili na rozvoj spolupráce v rámci Místních akčních skupin, cestovního ruchu a školství. Gruzie patří mezi prioritní země české rozvojové pomoci, a proto jsme chtěli započatou práci dokončit a navázat v dalších oblastech. Právě záležitostí sociálních služeb a neziskového sektoru jsou u nás na mnohem vyšší úrovni a gruzínská strana měla eminentní zájem na zařazení této oblasti, která by se do budoucna mohla stát nosným tématem,“ řekl hejtman Martin Netolický. „Pakliže máme možnost pomoci, tak chceme, aby se jednalo o skutečně konkrétní témata s výstupy, které přinesou druhé straně užitek a pomohou v realizaci jejich cílů. Proto všechny aktivity, které v rámci projektu děláme, vychází reálně z potřeb gruzínské strany,“ sdělil hejtman Netolický.
    V průběhu oficiálního setkání seznámil gubernátor Kerselidze zástupce kraje s rozvojovými prioritami celého regionu, který začíná být hojně navštěvován také českými turisty. Ti míří především do oblasti Kavkazu do města Stepansminda, které je hlavním výchozím bodem k hoře Kazbeg. Kerselidze také poděkoval za rozvojovou pomoc, kterou Česká republika v celé Gruzii realizuje. Zároveň také vyjádřil přání na užší spolupráci s českými investory, kteří postupně potenciál této země objevují.