Českotřebovský deník 232/2019 (24/8)
Nabízím k prodeji byt 1+1 v lukrativní oblasti na Parníku, součástí bytu je prostorný balkón, umístěný v mezipatře - uzamykatelný. V blízkosti přes silnici se nachází, market Lidl, autobusové zastávky, dále cca dvě minuty chůze je Kaufland, Tesco, obchodní centra, lékárny. Nízké měsíční náklady na bydlení. Cena: 1 190 000,-Kč. Telefon +420 605 180 511.

Volejbalové soustředění Sokola v Říčkách

V sobotu 3.srpna vyrazila první parta třebovských volejbalistek na soustředění do Říček v Orlických horách. V této partě odjely starší žákyně, mladší žákyně a dívky z přípravky. Hned po příjezdu nás přivítal déšť, ale naštěstí brzy ustal a holky se mohly vrhnout do trénování. První den to byl jen lehký rozjezd, dali jsme si koordinaci pohybu s míčem. Večer byla porada, kde si obě tréninkové skupiny něco řekli k trénování a nadcházející sezóně. Zde se starší holky seznámily s rozhodnutím ČVS o změně věkových kategorií, což přesně pro polovinu z nich znamená to, že přijdou o jednu sezónu ve své kategorii. Samozřejmě zavládlo zklamání, nicméně našlo se řešení, aby byl tým i nadále spolu. Bude to ale náročné.
Od druhého dne začaly žákyně i přípravka naplno trénovat. Starší dívky si zopakovaly všechny herní činnosti jednotlivce. Přípravka se začala chystat na svou premiérovou sezónu v mladších žákyních, tj. v šestkovém volejbale. Vrcholem nedělního a pondělního dne byl turnaj s trenéry. Tři trenéři byli nalosováni k týmům žákyň a strhly se velké bitvy. Žádný z trenérů nechtěl prohrát, tak hecoval svůj tým k maximálním výkonům.    Holky byly moc spokojené a neustále si v dalších dnech vynucovaly opakování turnaje.:-)
Mladší holky si také zahrály šestky se staršími a mělo to stejný efekt. Na obou stranách spokojenost a chtěly hrát pořád.:-) Nakonec jsme vyčlenili jeden den a ten jsme věnovali jen turnajům. Do něj jsme kromě šestek zařadili i turnaj dvojic, kde hrála vždy starší s mladší. Ve čtvrtek jsme si den zpestřili vycházkou.
Všude v okolí jsme už byli, ale nakonec jsme jeden cíl objevili - ,,menhiry“ v Říčkách. Byla to nenáročná procházka a všichni si odpočinuli od míče. Páteční večer patřil diskotéce. Kluci na soustředění žádní nebyli, takže holky řádily samy a byl to pro ně pěkný relax. V sobotu jsme dopoledne ještě zopakovali nově naučené přebíhání a po obědě přijela další parta volejbalistů a my všichni unaveni odjeli domů. Během soustředění se v trénování prostřídalo sedm trenérů -  Hana Dvořáková, Aleš Felgr, Radka Benešová, Honza Kadlec, Martin Adam, Martin Matoušek a Jirka Fišar.  (rb)   Více ZDE
Největší český cestovatel Miroslav Šnejdar prožil mládí v České Třebové

  • Je to opravdu velmi zajímavé, podívejte se na odkaz ZDE

  • Bike park Peklák, provoz v září vždy sobota a neděle 2019 / 10:00 - 17:00 hodin