Zemřel hokejový veterán a sportovec pan Stanislav Fišar                        
31. července 2019 nás zasáhla smutná zpráva o úmrtí dvaadevadesátiletého Stanislava Fišara (*25. 4. 1927). Byl nejstarším členem hokejového oddílu TJ Lokomotiva Česká Třebová. Do poslední chvíle, pokud mu zdraví dovolilo, pravidelně chodil sledovat utkání mužů v krajské lize. A ještě v nedávné době a pokročilém věku se chodil dívat na tréninky mládeže a i se jich aktivně účastnil na bruslích.
S hokejem začínal na Parníku, kde nastupoval za SK Parník (později Sokol Parník). Ve čtrnácti letech hrál za dorost a B družstvo mužů, v šestnácti letech se zabydlel v prvním týmu.
V únoru roku 1954 se účastnil s týmem Jiskra Česká Třebová zájezdu do slovenského Svitu, kde českotřebovští hokejisté obsadili druhé místo. Jako dlouholetý hráč hrával převážně obranu. S aktivní kariérou hráče skončil na přelomu padesátých a šedesátých let a v roce 1961 se postavil jako trenér na lavičku A družstva. Byl držitelem II. trenérské třídy. Do devadesátých let minulého století byl i ve vedení hokejového oddílu. Byl to velice upřímný a rozvážný člověk, kterého všichni uznávali, který se na hřišti nedal nikdy strhnout k záludnostem nebo nečestnému boji. Své bohaté sportovní zkušenosti předával poctivě svým svěřencům a jim také vštěpoval smysl pro fair play, tak jak sám byl zvyklý vystupovat na sportovním kolbišti.
ČEST JEHO PAMÁTCE                                                                                               Stanislav Ruda

Stanislav Fišar mezi hokejovými veterány 10.3. 2006 - Splnil se hokejový sen - 1.etapa ZS na Skalce byla otevřena


Snímky z roku 2009: Stanislav Fišar získává Cenu města Kohout 2008 a hokejový tým TJ Lokomotiva získal v krajském přeboru bronzové medaile. Mezi šťastnými hokejisty byl s medailí na krku uprostřed také  Stanislav Fišar

A ještě připojme historické hokejové snímky z padesátých a šedesátých let z archivu Arnošta Novotného ZDE  (pdf)