Mládežnický hokejový oddíl TJ Lokomotiva vstupuje do nové sezóny 2019/2020
Stojíme na prahu další hokejové sezóny. Před touto letošní došlo celorepublikově ke změnám v rozvrstvení soutěží a posunu věkových kategorií, ale změny se našeho oddílu nijak zásadně nedotkly. Celorepublikově se změnila juniorská soutěž, která se stala třístupňovou (Juniorská liga akademií, Extraliga Juniorů a Liga juniorů). Dále přibyla soutěž pátých tříd (roč. 2009), čímž došlo pro letošek ke zmrazení posunu hráčů mezi kategoriemi.  A naopak nebyla vypsána oficiální soutěž 1. tříd pro nejmenší děti (2013). Dále došlo během léta ke kompletní digitalizaci hokeje. K evidenci hráčů, přibyli nově i funkcionáři týmů tak pomocní rozhodčí (obsluha boxu). Dále veškerá editace změn bude nyní pouze elektronická a zrovna tak veškeré zápisy utkání budou zapisovány pouze on-line. Přes léto měli na pilno všichni, kteří se podílí na chodu oddílu, aby všechny změny byly do zahájení soutěží hotové. Mistrovské soutěže zahajují již první zářijový víkend.
Pro letošek máme v soutěžích opět obsazené všechny věkové kategorie. 3 týmy na Minihokeji 2. – 4..třídy (roč.2012, 11, 10, dále velký hokej 5.třídy (2009) a pak mladší (2007,08) a starší žáci (2005,06), dorost (2003,04) a junioři (2000,01,02). Týmy budou nastupovat ve stejných soutěžích jako v minulé sezóně. Minihokejisté a 5. třídy v krajských soutěžích. Žáci v žákovské lize a dorost s juniorkou v Lize dorostu a Lize juniorů. 
Hráčského kádry jako každoročně dostály dílčích změn. U juniorů, po celkem úspěšné sezóně došlo k několika odchodům (ukončení činnosti z osobních důvodů 4x!!! a 2x přechod do kategorie mužů)pokoušíme se doplnit kádr, ale není to úplně snadné. V juniorce tak bude nutno více nasazovat zkušenější hráče z kategorie dorostu. Trenérem je i nadále Jakub Fúzik. U dorostu je situace stabilnější a kádr je zde širší, tam je na obzoru odchod pouze dvou hráčů kvůli škole. Naopak se vrátí z hostování v Chocni Matýs. Trenérem je Stanislav Ruda.
Starší žáci doznali třech odchodů hráčů do vyšší soutěže (2x Žďár 1x Pardubice)naopak přišel jeden hráč z Chocně, tým se taktéž bude doplňovat z mladších žáků. Mladší žáci jsou vesměs beze změn, pouze druhý brankář odchází do Žďáru.  Trenérský tým žáků posílil pan Marek Zavřel z Chocně naopak jej opustil p.Václav Lepša, který dostal nabídku v Pardubicích jako trenér brankářů. Tímto bych mu chtěl poděkovat za práci, kterou zde odvedl a popřát mnoho úspěchů v novém působišti. Spolupráce však zde bude i nadále při práci s našimi brankáři.
Přes přesuny hráčů, máme všechny kategorie dostatečně hráčsky naplněny tak, abychom mohly bezproblémově odehrát všechna soutěžní utkání, což nás jako klub těší.
 Většině týmů koncem července nastala další fáze tzv. suché přípravy, která navázala na jarní část. K přípravě byly využívány různá sportoviště ve městě In-line plocha na ZS a nový atletický stadion, areál Hory i Peklák. Na tuto část bezprostředně navázala příprava na ledové ploše. Ve čtvrtek 8. 8. odstartoval zimní část 1. přípravný kemp, kterého se účastní zhruba 50 hráčů. Další dva týdny bude několik tréninků a poslední srpnový týden pořádáme na ZS 2. přípravný kemp, kterého se účastní dalších 70 hráčů. Část z nich bude opět ubytována na internátě VDA. Zároveň bude probíhat tréninková příprava hráčů, kteří se kempu neúčastní. Od 2. září už bude příprava v klasickém tréninkovém rytmu.
24. září proběhne na ZS náborová akce Týden hokeje a 1. října pak zahájí další kurz Školičky bruslení.
Přípravné utkání:
Junioři:  23.8. ve 20:00 h. TJ Loko – HC Litomyšl, 5.9. v 17:30 h. TJ Loko – HC Opočno, 9.9. v 17:15 TJ Loko – HC Litomyšl
Ml. + St. žáci: 1.9. od 9 a 11 h. TJ Loko - HC Poděbrady (?)
Mistrovské soutěže zahajují junioři 13.9. ve 20:00 s Lanškrounem a 14.9. v Poličce, Žáci 14.9 od 9 a 11 h.hostí Lanškroun/Litomyšl  dorost pak 15.9. ve  14:45 h. přivítá doma Choceň.
Všechna utkání a rozlosování lze dohledat na: https://hokejovyzapis.cz/seznam-zapasu nebo https://www.ceskyhokej.cz/  v sekci soutěže –systém zápasů.
Ostatní informace z mládežnického hokejového oddílu naleznete na: https://www.hokej-ceskatrebova.eu
                                                
QR -Hokejová utkání                                          QR – mládežnický hokejový oddíl TJ Lokomotiva
Přehled hokejových zápasů mládežnických družstev v měsíci září 2019            

 
Stanislav Ruda – MHO TJ Lokomotiva Č.Třebová