KINO ZÁŘÍ 2019                                 
 
 
Tenkrát v Holliwoodu (USA)  2D
V devátém filmu kultovního režiséra Quentina Tarantina se televizní herec (Leonardo DiCaprio) a jeho dlouholetý kaskadér (Brad Pitt) rozhodnou prosadit se u filmu na konci zlaté éry Hollywoodu - v roce 1969 v Los Angeles. Mládeži přístupno od 15 let, drama, titulky, 161 min.
datum: 02. 09.
místo: Velký sál KC Česká Třebová
začátek v 19.00 hodin
vstupné: 120,- Kč
 
Přes prsty (ČR)  2D
Příběh filmu Přes prsty se odehrává na beach volejbalových hřištích, ale nejen na nich. Linda (Petra Hřebíčková) a Pavla (Denisa Nesvačilová) jsou parťačky, které obětují beach volejbalu všechno. Tedy skoro všechno. Mladší Pavle tak trochu začínají tikat biologické hodiny a s přítelem Hynkem (Vojta Dyk) chce co nejdříve otěhotnět. To starší svobodná a bezdětná Linda nechápe. Zvlášť, když se jim podařilo kvalifikovat na mistrovství Evropy… Všechno ale stejně nakonec zamotá svérázný správce hřiště se zajímavou minulostí Jíra (Jiří Langmajer). Režie: P. Kolečko  Mládeži přístupno od 12 let, komedie, 101 min.
datum: 04. 09.
místo: Velký sál KC Česká Třebová
začátek v 19.00 hodin
vstupné: 130,- Kč
 
Angry Bidrs ve filmu 2  (USA)  2D
Rozzlobení nelétaví ptáci a zákeřní zelení vepři jsou opět ve při v animovaném komediálním snímku Angry Birds ve filmu 2. Když se objeví nový nepřítel, který hrozí zničením Ptačího i Prasečího ostrova, spojí Rudohněv (alias Ruďák), Žluťas, Bombas, Orel Vazoun a Žluťasova sestra Stříbrnka síly s velevepřem Leonardem, jeho asistentkou Courtney a vepřovým sádlem mazaným vynálezcem Garrym. Supertým bývalých zapřisáhlých nepřátel se vydává na misi, jejímž cílem je zachránit domovy ptáků i vepřů. Režie: T. V. Orman Mládeži přístupno, animovaná komedie, český dabing, 97 min.
datum: 07. 09.
místo: Velký sál KC Česká Třebová
začátek v 17.00 hodin
vstupné: 130,- Kč, děti do 15 let 110,- Kč
 
Ibiza (Francie)  2D
Philippe a Carole se před nedávnem potkali. Oba jsou rozvedení. Zamilovali se do sebe až po uši a Phillipe udělá cokoliv, aby si na svou stranu získal Caroliny děti, které z něj nejsou zrovna odvařené. Navrhne jejímu synovi, že pokud udělá maturitu, může vybrat letní dovolenou. A… hurá na Ibizu! Phillipova představa o venkovské rodinné idylce se rychle rozplynula a nastal čas nabrat síly na nejdivočejší jízdu jeho života. Hrají: Ch. Clavier, M. Seigner... Režie: A. Lemort  Mládeži přístupno od 12 let, komedie, titulky, 86 min.
datum: 09. 09.
místo: Velký sál KC Česká Třebová
začátek v 19.00 hodin
vstupné: 100,- Kč
 
Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw  (USA, Velká Británie)  2D
Když ti dva stanuli poprvé tváří v tvář ve filmu Rychle a zběsile 7, byla z toho nenávist na první pohled. Prodloužená ruka Spravedlnosti Luke Hobbs (Dwayne Johnson) a zběhlý agent britské tajné služby Deckard Shaw (Jason Statham) byli proti své vůli nakonec donuceni spolupracovat a navzdory nekonečné averzi se jim to poměrně dařilo. I proto je asi nemělo zaskočit, že dostali společnou zakázku na nalezení a zneškodnění jedné tajné britské agentky, která údajně přešla do nepřátelského tábora. Shaw má v téhle operaci poměrně jasnou motivaci, protože jejich společným cílem je jeho mladší sestra Hattie (Vanessa Kirby). Řečeno slovy klasika, všechno je jinak, což Hobbs i Shaw zjistí hned poté, co ji najdou. Režie: D. Leitch  Mládeži přístupno od 12 let, akční, titulky, 136 min.
datum: 11. 09.
místo: Velký sál KC Česká Třebová
začátek v 19.00 hodin
vstupné: 130,- Kč
 
Lví král  (USA )  2D
Snímek Lví král od studia Disney, jenž režíroval Jon Favreau (Kniha džunglí), se odehrává v africké savaně, kde se narodil budoucí panovník všeho živého. Malý lví princ Simba zbožňuje svého otce, lvího krále Mufasu, a připravuje se na svou budoucí vládu. Avšak ne všichni se z malého Simby radují. Mufasův bratr Scar, původní následník trůnu, spřádá své vlastní, temné plány. Souboj o Lví skálu plný intrik, dramat a po nečekané tragédii skončí Simbovým vyhnanstvím. Za pomoci dvou nových přátel musí Simba dospět a stát se tím, kým je mu souzeno být. Mládeži přístupno, rodinný, dobrodružný, animovaný, český dabing, 118 min.
datum: 14. 09.
místo: Velký sál KC Česká Třebová
začátek v 17.00 hodin
vstupné: 100,- Kč
 
Nabarvené ptáče (ČR,SR,Ukrajina)  2D
Ve snaze uchránit své dítě před masovým vyhlazováním Židů, rodiče posílají syna k příbuzné na venkov kdesi ve východní Evropě. Chlapcova teta však nečekaně umírá a tak je dítě nuceno vydat se na cestu a protloukat se úplně samo divokým a nepřátelským světem, ve kterém platí jen místní pravidla, předsudky a pověry. Jeho snahu o doslovné fyzické přežití ale po válce střídá jiný boj. Boj, kterého si ani není vědom, boj sama se sebou, boj o svou duši, o svojí budoucnost...Hrají: P. Kotlár, U. Kier, M. Doležalová...Režie: V. Marhoul  Mládeži přístupno od 15 let, drama, titulky, 169 min.
datum: 16. 09.
místo: Velký sál KC Česká Třebová
začátek v 19.00 hodin
vstupné: 140,- Kč
 
Panství Downton  (Velká Británie)  2D
Příběh rodiny Crawleyů, bohatých majitelů velkého panství na anglickém venkově na počátku 20. století přichází na plátna kin. Hrají: A. Leech, T. Middleton, M. Smith... Režie: M. Engler  Mládeži přístupno od 12 let, drama, titulky
datum: 18. 09.
místo: Velký sál KC Česká Třebová
začátek v 19.00 hodin
vstupné: 120,- Kč
 
V lásce a válce  (Dánsko, Německo, Česko)  2D  BIO SENIOR
Po třech letech strávených v zákopech první světové války se Esben vrací domů k milované ženě Kirstine a synu Karlovi. Avšak válečné útrapy změnily nejen jeho samotného, ale i jeho rodinu. Okouzlující německý důstojník Gerhard zaujal jeho místo v čele rodinného stolu a dělá, co může, aby si získal srdce Kirstine a stal se Karlovým otcem. Zatímco mladá rodina si těžko zvyká na novou situaci, přichází další rána – Esben se musí vrátit na frontu. Téměř zlomený muž se tím nedokáže vyrovnat a dezertuje. Po neúspěšném pokusu překročit hranici do neutrálního Dánska je nucen skrývat se na půdě vlastního domu. Pouta lásky a důvěry se mezi manžely napnou až k prasknutí, zatímco Esben ze svého úkrytu sleduje, jak se mu jeho rodina rozpadá před očima a rozhodne se udělat vše, aby si ji udržel. Hrají: S. Jessen, R. Mynster... Režie: K. Torsting  Mládeži přístupno od 12 let, drama, historický, titulky, 108 min.
datum: 19. 09.
místo: Velký sál KC Česká Třebová
začátek v 18.00 hodin
vstupné: 60,- Kč
 
Toy story 4: Příběh hraček  (USA)  2D
Kovboj Woody vždycky dobře věděl, co je smyslem jeho života. A tím bylo starat se a chránit jeho dítě, ať už to byl chlapeček Andy nebo holčička Bonnie. Když však Bonnie přinese do svého pokojíku novou hračku, které říká „Vidlík“, otevře se Woodymu a jeho věrným kamarádům docela nový velký svět. Režie: J. Cooley  Mládeži přístupno, animovaný, rodinný, český dabing, 100 min.
datum: 21. 09.
místo: Velký sál KC Česká Třebová
začátek v 17.00 hodin
vstupné: 100,- Kč
 
Román pro pokročilé  (ČR)  2D
Jaký je život rozvedených mužů, oddělených naštvanou exmanželkou od stolu, lože a účtu? Jak zapůsobí rozvod na jejich morálku a sebevědomí? Hlavní hrdina Rudolf (Marek Vašut), noblesní šarmantní světák, je po rozvodu způsobeném nerozvážnou milostnou avantýrou nucen přestěhovat se z přepychu velkoměsta do venkovského hotelu, který vlastní se svým prostopášným bratrem Arnoštem (Miroslav Etzler). Rozladěn nastalou situací zmítá se Rudolf mezi odhodláním usadit se v klidném monogamním vztahu, a svody, jež mu denně servíruje notorický flamendr a sukničkář Arnošt. A jako by za trest nestačila kocovina, musejí se pánové vypořádat i s protivnou a všeho schopnou majitelkou sousedního hotelu (Jitka Čvančarová), které tak nějak omylem vyhlásili válku. Režie: Z. Marinovová  Mládeži přístupno od 12 let, komedie
datum: 23. 09.
místo: Velký sál KC Česká Třebová
začátek v 19.00 hodin
vstupné: 130,- Kč
 
Hodinářův učeň  (ČR)  2D  BIO SENIOR
Nad kolébkou novorozeného Urbana stojí tři sudičky: dva dobří duchové osudu mluví o bohatství a lásce, zlá sudička o chudobě a nekonečných strastech. Čí sudba bude silnější? Z Urbana se brzy stává sirotek, kterého se ujme lakotný mistr hodinář a vezme ho do učení. Když Urban dospěje, zamilují se do sebe s hodinářovou dcerou Laurou a svatba je na spadnutí. Mistr proto pošle svého učně do světa s úkolem hledat bájné hodinky, které umí varovat před smrtí. Nikdo neví, jestli hodinky vůbec existují, ale pokud je Urban nepřinese, Laura se jeho ženou nikdy nestane. Hodinářův učeň se tedy vydává na dalekou cestu plnou překážek a úkolů, které musí překonávat statečností, hodinářským umem a dobrým srdcem. Láska k milované Lauře ho žene vpřed, zatímco v patách má své tři sudičky, dvě pomáhají a jedna škodí.Hrají: V. Preiss, J. Plesl, V. Neužil, J. Plodková... Režie: J. Rudolfová  Mládeži přístupno, pohádka, 100 min.
datum: 27. 09.
místo: Velký sál KC Česká Třebová
začátek v 18.00 hodin
vstupné: 60,- Kč
 
Tlapková patrola (USA)  2D
V Adventure Bay se schyluje k velké události. Neohrožená Tlapková patrola totiž zažije svoje nejnovější a speciální dobrodružství v kinech na velkém plátně. Kluk Ryder a jeho psí záchranářský tým představí úplně nové epizody, ve kterých bude mít své místo a důležitý úkol každý z členů skupiny a jeho zvláštní schopnosti. Tedy požárník Marshall, technik Rubble, policista Chase, mechanik Rocky, vodní záchranář Zuma i letecká záchranářka Skye. Tlapková patrola má vždy správný směr a vždy najde řešení. Ať se stane cokoliv, Ryder a tlapkový tým nakonec zachrání situaci. Tentokráte si psí parta záchranářů bude muset poradit s nešťastnými tučňáky, kteří přistáli v lodi na nesprávném místě a potřebují se dostat do svého mrazivého domova. Režie: Ch. E. Bastien  Mládeži přístupno, animovaný, rodinný, český dabing, 70 min.
datum: 28. 09.
místo: Velký sál KC Česká Třebová
začátek v 17.00 hodin
vstupné: 120,- Kč
 
Národní třída (ČR, Německo)  2D
Kdysi tady všude byl jen temný les, dnes tu stojí panelákové sídliště. Právě tady je doma chlápek, kterému nikdo neřekne jinak než Vandam. Žije sám v bytě na okraji Prahy a každý den doma cvičí, aby byl v kondici. Večer, když sídlištěm bloudí divoká zvířata, chodí se svými kumpány na jedno. Vandam se snaží udělat dojem na Lucku, která v sídlištní hospodě točí pivo. Často a rád se porve. Je znalec dějin a válek. Má pocit, že svět míří k zániku, že se schyluje k velké bitvě. A tak cvičí, aby byl na tu poslední rozhodující bitvu nachystaný. A taky k tomu vychovává Psycha, mladého kluka, se kterým natírá střechy panelových domů. Kumpáni z hospody Vandamovi přezdívají „národní hrdina“. Prý dal tehdy v Listopadu na Národní třídě dějiny jednou ranou do pohybu. Film podle stejnojmenné knihy Jaroslava Rudiše v hlavní roli s Hynkem Čermákemkombinuje dramatický příběh s černým humorem. Režie: Š. Altrichter  Mládeži přístupno od 15 let, drama, 91 min.
datum: 30. 09.
místo: Velký sál KC Česká Třebová
začátek v 19.00 hodin
vstupné: 130,- Kč