Úspěch českotřebovských karatistů na Světovém šampionátu ve Francii

Pětice českotřebovských karatistů vycestovala v měsíci srpnu s reprezentací České federace Okinawa Karate a Kobudo do francouzského města Thonon les bains, kde reprezentovali Českou republiku na Světovém šampionátu WOF v Okinawském karate a kobudo.
Tento Šampionát se koná jednou za dva roky, a stejně jako na předchozích letech 2017 v Tokiu, 2015 ve Varšavě a 2013 v Yomitanu na  Okinawě, byl pro ně i tento ročník velmi úspěšný.
Šampionát zahrnuje soutěž ve dvou stylech bojových umění a to tradičním Okinawa Shorin-ryu Karate a Okinawa Kobudo. V obou stylech se soutěží v kategorii mistrovských stupňů (černé pásy) a žákovských stupňů (barevné pásy). V každé kategorii se dělila kromě mužů a žen na věkové kategorie: junioři (16-19 let), Senioři (19-44 let) a starší senioři (nad 45 let). V těchto kategoriích byly disciplíny Kata, Kumiwaza (3 členný) tým, Shuyo waza Kumite, Dojo Kumite a Kata Oyo.
Samotná soutěž proběhla ve dvou dnech, a to v sobotu 3. srpna kvalifikací a v neděli 4. srpna, kdy se ve finále utkali o medaile nejlepší bojovníci.
Reprezentanti České republiky z Českotřebovského oddílu karate a kobudo získali v konkurenci více než 200 soutěžících z různých zemí světa jako např. Japonsko, Francie, Německo, Polsko, Švýcarsko, Alžírsko, a další, tato umístění:
Libor Kovář 3x 1. místo, Oldřich Zelenka 1x 1. místo, Martin Koubek 1x 1. místo, Michal Švec 1x 3. místo a Dalimil Jakubka přidal ještě čtvrté místo.
 
Dobrou zprávou pro sportovní veřejnost je, že po delší době bude oddíl Karate Česká Třebová letos opět přijímat nové členy do svých řad. Věk od 12 let, přičemž horní věková hranice není omezena. Tréninky budou probíhat od konce září 2x týdně. Přihlášky a více podrobností je možné získat zde:
Kontakt: Martin Koubek, mobil: 724 354 539, e-mail mkoubek11@gmail.com.