Poslední závod letošního MMČR v motokrosu                    
Tuto neděli se jel poslední závod MMČR v motokrosu v Jiníně nedaleko Strakonic. Do boje o poslední  mistrovské body letošní  sezony se vydal  i českotřebovský tým DD Racing z.s. s jezdcem Denisem Dvořákem.
O čtyřicet míst na startovním roštu kategorie MX2 se v kvalifikaci utkalo 49 jezdců. Denis dojel na solidní osmnácté pozici.
Skvělý, a v letošním roce nejpovedenější, start ho v prvním kole vynesl na neskutečné třetí místo! Postupně se sice propadl na šestou pozici, ale tu si držel až do poloviny závodu, kdy byla jízda pro těžkou havárii jednoho z jezdců  ukončena.  Skvělá práce a v letošním roce nejlepší  umístění!
Druhá jízda však rozhodně neprobíhala podle našich představ. V postartovní skrumáži došlo ke kontaktu s jedním ze soupeřů, který měl pád a hned v další zatáčce opět k lehčí kolizi se zadním kolem jednoho z jezdců. Propad na předposlední, devětatřicátou pozici, nedával velké naděje na slušné umístění. Denis se však opět projevil jako obrovský bojovník. Stíhací riskantní jízda mnohdy na hranici pádu však opět potvrdila, že bojovnost je jednou z předností našeho jezdce. Předjet dvaadvacet soupeřů a jízdu ukončit na bodované sedmnácté pozici si zaslouží obdiv. Po součtu bodů  z obou jízd to znamenalo pro Denise parádní desáté místo! Umístění v Top Ten v tak nabité soutěži s jezdci  profesionálních týmů jezdících mistrovství Evropy a světa svědčí o skvělé práci našeho borce.
A jaký je závěrečný účet letošní sezony? Při absenci v prvním závodu letošního mistrovství v Lokti kvůli zranění ramene a ne zcela ve formě absolvovaném dalším závodu v Pacově,  je konečné jedenácté místo skvělou vizitkou českotřebovského motokrosu. Škoda, že desáté místo  Denisovi uteklo o pouhé čtyři body.
Před úplným koncem letošního motokrosového roku jsou před námi ještě tři závody krajského přeboru  SMS Pardubice, který náš borec zatím vede o čtyři body před čtvrtým jezdcem letošního MMČR  D. Drdajem. Přejeme Denisovi, aby se mu ve zbývajících jízdách dařilo.
                                                                                                                                                                   V. Peterka