Tak máme za sebou zase další javorecký Piknik 2019        

Letos byl popáté a to už je tradice. Ověřili jsme si, že je-li piknik v Javorce, bývá vždy pěkné počasí a současně je to již první příznak končícího léta.  Z dovolené už jsme obvykle zase doma, děti straší brzkým zahájením školních povinností. Je ale současně ještě taková volnější doba, pro takový piknik v  městském parku velmi vhodná.  
V parku se již stalo zvykem využít zejména jeho zadní část u javoreckého pramene a bosenského pavilonu a večer potom zase obráceně večerní hudební akce patří hudební pavilon v přední části parku. A k tomu ještě projížďky na lodičkách po javoreckém jezírku.  Letos vlastně ještě ani nebyly. Je to odpolední výlet (či vycházka) zejména pro rodiny s dětmi... Fotografie z letošního pikniku poslal Martin Šebela. 

V rámci pikniku 2019  vystoupil místní loutkový soubor Čtyřlístek s pohádkou Švadlenka a kupec, Jan Bílek s pohádkou Kašpárkovo království, pro dospělé pak byly určeny perličky z historie České Třebové, zazněla Pověst o znaku města Česká Třebová a od 19 hodin v Bennewitzově pavilonu zahrála jazzová kapela Jazz Police.Součástí byly i hry a dílničky pro děti a možnost projížďky na kánoích.