Český florbalový pohár - 3. kolo: Tým OT postupuje dál!


Zcela zaplněná hala Skalka v České Třebové (celkem 175 diváků!) byla v neděli svědkem bojovného střetnutí domácího týmu FbK Orlicko-Třebovsko a FTC Vysoké Mýto ve třetím kole Poháru Českého florbalu.  Výsledek potěší: domácí tým zvítězil 6 : 2 po třetinách 2:1, 0:1, 4 : 0
V publiku byla samozřejmě velmi početná skupina fanoušků hostujícího týmu. Zápas se vyvíjel již od začátku spíše podle představ domácích, který svou bojovností nahradil chybějící zkušené hráče (Jurco, Horák), neboť termín zápasu kolidoval s jejich předem zaplacenou dovolenou. Ve druhé třetině se však hostům podařilo v přesilové hře po vyloučení ŠDtěpána Martince za bránění ve hře vyrovnat a nerozhodný stav 2 : 2 zůstal i na konci druhé třetiny. Třetí část hry pak domácímu perfektně vyšla.  Přesvědčivá výhra FbK Orlicko Třebovsko do však do jisté míry překvapením a posilou do dalších bojů, které  tým OT v Poháru Českého Florbalu dále čekají. Průběh utkání lze nastudovat on-line na webové stránce https://online.ceskyflorbal.cz/20192020/online-255162.htm. Počet střel na branku v zápase 26:37 však ukazuje, že zápas nebyl pro domácí procházkou růžovým sadem. Brankář domácích Karel Aubus se v řadě případů opravdu vyznamenal.V zápase byli vyučeni 3 hráčí domácích a 4 hráči FTC Vysoké Mýto. Využití přesilovek 1 : 1.
Komentář trenéra FbK Orlicko-Třebovsko Jiřího Typla: Z naší strany to bylo velice vyrovnané utkání. Štěstí bylo na naší straně. Děkujeme soupeři za utkání.
Komentář trenéra FTC Vysoké Mýto: Sehráli jsme velice špatné utkání. Byli jsme velice neproduktivní a nechali jsme soupeře zbytečně vyniknout. Máme o čem přemýšlet.
Ve 4. kole. které se má sehrát 30.9. se bude hrát 12 zápasů, počet týmů v soutěži se  snížil na 24. Soupeř pro FbK Orlicko-Třebovsko zatím nebyl určen
Tak vznikla 2. branka v síti soupeře. Štěpán Kapoun (č. 8) získal míček za brankou, rozehrává dozadu, střílí volný Vojtěch Kolomý (č. 12) - OT získalo v čase 13:36 vedení 2:1.