PROGRAM KINA SVĚT V ŘÍJNU  2019 
 
Rambo: Poslední krev  (USA)  2D
John Rambo se konečně vrátil domů. Usadil se na ranči v Arizoně a své běsy zabijácké minulosti se snaží vyhnat klidným životem kovboje v americkém zapadákově. Najde i pár lidí, které má rád a na kterých mu záleží. Má šanci dojít i smíření. A právě obyčejný pocit, že má konečně pro co žít, ho nelítostně vrátí tam, odkud se snaží utéct. Do světa zabíjení. Dcera jeho dávného přítele totiž nedbá na výstrahy a vydá se za hranice do Mexika, kde ji unese místní mafie. Únosy dívek pro nucenou prostituci provádí zločinci v Mexiku celkem běžně, v tomhle případě ale měli obrovskou smůlu. Hrají: S. Stallone, P. Vega... Režie: A. Grunberg  Mládeži přístupno, akční, dobrodružný, thriller, titulky, 100 min.
datum: 02. 10.
místo: Velký sál KC Česká Třebová
začátek v 19.00 hodin
vstupné: 120,- Kč
 
Ovečka Shaun ve filmu: Farmageddon  (VB,USA,Francie)  2D
Život na farmě je nekonečná nuda. Každý den plyne ve stejném rytmu, Shaun musí poslouchat a dělat co farmář nařídí. Jak jen mít jeden jediný den volna? To chce pořádný plán, takže Shaun vymyslí způsob, jak mít zase jeden odpočinkový den. Ale i plánovat se musí umět a každý plán se může zvrtnout! Shaun a další ovce přijdou s mazaným trikem jak farmáře uspat. Skáčou stále dokolečka přes ohradu, farmář počítá, počítá a počítá své ovečky, až nakonec usne. Ovce potom farmáře opatrně uloží do starého karavanu v rohu hřiště a předstírají, že je noc. Když farmářův věrný pes Bitzer zjistí, co ovce udělaly, celý plán končí. Blitzer se snaží farmáře dostat z karavanu, ale karavan se uvolní a přes všechny překážky vyjede ven na silnici i se spícím farmářem uvnitř. Bitzer vyrazí za karavanem, který ujíždí přímo do velkoměsta. Shaun a ovčí stádo zatím hospodaří na farmě. Režie: W. Becher, R. Phalen  Mládeži přístupno, animovaný, český dabing, 87 min.
datum: 05. 10.
místo: Velký sál KC Česká Třebová
začátek v 17.00 hodin
vstupné: 120,- Kč
 
Aquarela  (Francie)  2D
Voda, krásná i děsivá, smrtící i životodárná. Fascinující živel se ve výpravném dokumentu Viktora Kossakovského stává protagonistou, zatímco člověku připadá epizodní role v odvěkém koloběhu vzniku a zániku. Kamera v Aquarele cestuje kolem světa, ze zamrzlé hladiny Bajkalu, přes ledové hradby Antarktidy, do útrob hurikánu Irma či mocných venezuelských Andělských vodopádů. Sytými barvami vykresluje portrét tvořivé i ničivé síly ve všech jejích formách a zachycuje důsledky dramatických proměn klimatu. Voda v křehkých lidských bytostech vyvolává úctu, euforii a zoufalství. Dechberoucí záběry doprovází bouřlivý metalový soundtrack zakládajícího člena kapely Apocalyptica, cellisty Eiccy Toppinena. Mládeži přístupno, dokumentární, titulky, 89 min.
datum: 09. 10.
místo: Velký sál KC Česká Třebová
začátek v 19.00 hodin
vstupné: 110,- Kč
 
Jiří Suchý - Lehce s životem se prát  (ČR)  2D 
BIO SENIOR
Muž devatera řemesel, divadelník, hudebník, textař, básník, skladatel, spisovatel, filmař, grafik, výtvarník nebo divadelní režisér… A především legenda české kultury, která ovlivnila několik generací. To byl Jiří Suchý o jehož životní cestě, mnohdy nelehké, natočila film Olga Sommerová. Mládeži přístupno, dokument, 102 min.
datum: 11. 10.
místo: Velký sál KC Česká Třebová
začátek v 18.00 hodin
vstupné: 60,- Kč
 
Psí kusy  (Kanada)  2D
Lumpík je tak trochu rozmazlený, ale veselý pes, který nic neví o skutečném světě plném nástrah. Užívá si nejlepší pochoutky a drbání každý den. Jednoho dne se ale bude muset vydat za plot svého bezpečného domova a zažije dobrodružství, které si ani ve snu nedokázal představit. Režie: K. Johnson  Mládeži přístupno, animovaný, rodinný, komedie, český dabing, 87 min.
datum: 12. 10.
místo: Velký sál KC Česká Třebová
začátek v 17.00 hodin
vstupné: 120,- Kč
 
Blíženec  (USA)  2D
Blíženec je originální akční thriller s Willem Smithem v hlavní roli. Smith hraje Henryho Brogana, elitního nájemného zabijáka, pronásledovaného tajeným mladým vrahem, který dokáže předjímat jeho každý tah. Film režíruje oscarový režisér Ang Lee a produkuje renomovaný tvůrce akčních blockbusterů Jerry Bruckheimer. V dalších rolích se objeví Mary Elizabeth Winstead, Clive Owen a Benedict Wong. Režie: A. Lee  Mládeži přístupno od 15 let, sci-fi thriller, titulky, 87 min
datum: 14. 10.
místo: Velký sál KC Česká Třebová
začátek v 19.00 hodin
vstupné: 130,- Kč
 
Pražské orgie (ČR)  2D
Příběh filmu Pražské orgie nás zavádí do poloviny 70. let. Slavný americký spisovatel Nathan Zuckerman – často využívané alter ego Philipa Rotha – přijíždí do Prahy, aby zachránil a odvezl rukopis nevydané knihy. Na své pražské misi se seznámí se svéráznou a nezkrotnou spisovatelkou Olgou a pronikne na vyhlášené večírky, na nichž každý hledá únik ke krátké svobodě po svém. Postupně se proti své vůli stane nejen divákem, ale i účastníkem dekadentního představení, v němž mnozí hrají falešně, a nikomu nelze věřit. Zuckermanova pražská návštěva, plná bizarních setkání s podivuhodným uskupením různorodých lidí se brzy stane téměř dobrodružnou a nebezpečnou misí. Zuckerman si nakonec není jistý, kdo je přítel a kdo je provokatér a donašeč. Kdo jsou lidé z dekadentních orgií v domě syna slavného malíře?  Hrají: J. Chernick, K. Rappoport, P. Kříž, K. Issová... Režie: I. Pavlásková  Mládeži přístupno od 12 let, komedie, drama, 112 min.
datum: 16. 10.
místo: Velký sál KC Česká Třebová
začátek v 19.00 hodin
vstupné: 130,- Kč
 
První akční hrdina (ČR)  2D
Mladý filmový fanoušek zjišťuje, že se stal hlavním hrdinou akčního filmu, který navzdory jeho vůli vytváří nevyzpytatelný Režisér. Podaří se mu díky znalosti žánrových pravidel porazit zákeřné padouchy a zachránit svou životní lásku? Krátký film debutujícího Jana Haluzy skládá poctu tvorbě Oldřicha Lipského a Václava Vorlíčka i nejslavnějším hollywoodským akčňákům. To vše v originální hře s postupy akčního žánru, jaká v české kinematografii nemá obdoby. Hrají: J. Mádl, K. Hádek, L. Haluzová... Mládeži přístupno, akční, dokument, 70 mn.
datum: 21. 10.
místo: Velký sál KC Česká Třebová
začátek v 19.00 hodin
vstupné: 100,- Kč
 
Staříci (ČR,SR)  2D
Vlastovi a Tondovi již nezbývá mnoho let života, mají však před sebou jeden důležitý úkol – vypátrat a zabít komunistického prokurátora, který je v 50. letech odsoudil k trestu. Atypická road movie o dvojici bývalých politických vězňů, kteří se navzdory všem omezením a překážkám bijí za spravedlnost. Hrají: J. Schmitzer, L. Mrkvička... Režie: M. Dušek, O. Provazník  Mládeži přístupno, drama, 85 min.
datum: 23. 10.
místo: Velký sál KC Česká Třebová
začátek v 19.00 hodin
vstupné: 120,- Kč
 
Přes prsty (ČR)  2D  BIO SENIOR
Příběh filmu Přes prsty se odehrává na beach volejbalových hřištích, ale nejen na nich. Linda (Petra Hřebíčková) a Pavla (Denisa Nesvačilová) jsou parťačky, které obětují beach volejbalu všechno. Tedy skoro všechno. Mladší Pavle tak trochu začínají tikat biologické hodiny a s přítelem Hynkem (Vojta Dyk) chce co nejdříve otěhotnět. To starší svobodná a bezdětná Linda nechápe. Zvlášť, když se jim podařilo kvalifikovat na mistrovství Evropy… Všechno ale stejně nakonec zamotá svérázný správce hřiště se zajímavou minulostí Jíra (Jiří Langmajer). Režie: P. Kolečko  Mládeži přístupno od 12 let, komedie, sportovní, 101 min.
datum: 25. 10.
místo: Velký sál KC Česká Třebová
začátek v 18.00 hodin
vstupné: 60,- Kč
 
Sněžný kluk  (USA)  2D
Když jedna obyčejná holka najde na střeše svého domu vystrašeného mladého Yettiho a rozhodne se, že mu pomůže najít cestu domů do Himalájí, netuší, že ji čeká neuvěřitelná cesta plná dobrodružství, kouzel a nezapomenutelných zážitků. Režie: J.Culton, T. Wilderman   Mládeži přístupno, animovaná komedie, český dabing, 85 min.
datum: 26. 10.
místo: Velký sál KC Česká Třebová
začátek v 17.00 hodin
vstupné: 130,- Kč, děti do 15 let 110,- Kč
 
Poslední aristokratka (ČR,SR)  2D
Rodilý Newyorčan Frank (Hynek Čermák) získá díky svým šlechtickým předkům dávné rodové sídlo - zámek Kostka. Potomek emigrantů se tak po více než čtyřiceti letech chystá s dcerou Marií (Yvona Stolařová) a temperamentní ženou Vivien (Tatiana Vilhelmová) na velký návrat do Čech. Čerství aristokraté jsou neznalí místních poměrů a nepolíbení českou realitou, někdejší vlast a zámecký život znají jen z prastarých vyprávění příbuzných. Záležitosti spojené s navrácením majetku pro ně řeší právní zástupce Benda (Vojtěch Kotek). Po příjezdu rodina zjišťuje, že se zámek nachází ve stavu pozvolného rozkladu, stranou veškerého společenského dění. Jedinými stálými obyvateli Kostky jsou zpátečnický kastelán Josef (Martin Pechlát), bodrá hospodyně paní Tichá (Eliška Balzerová) a hypochondrický údržbář Krása (Pavel Liška). Režie: J. Vejdělek   Mládeži přístupno, komedie, 110 min.
datum: 28. 10.
místo: Velký sál KC Česká Třebová
začátek v 19.00 hodin
vstupné: 130,- Kč
 
Zloba: Královna všeho zlého  (USA, Velká Británie)  3D
Přešlo pět let. Královna černé magie Zloba žije spokojeně na čarovných Blatech a její kmotřenka Růženka dospívá. Jejich vzájemný vztah, který se zrodil ze zrady a pomsty, rozkvetl a zkošatěl. Nicméně nenávist mezi lidmi a kouzelnými bytostmi nezmizela. Svatba mezi princem Filipem z království Ulstead a Růženkou ze sousedních Blat je důvodem k radosti, a mnozí doufají ve spojenectví mezi znesvářenými světy. Avšak nečekaný zvrat událostí a setkání s novými mocnými spojenci dostane Růženku a Zlobu na opačné strany Velké války, která podrobí jejich rodinná pouta náročné zkoušce. Hrají: A. Jolie, E. Fanning, M. Pfeiffer... Režie: J. Ronning  Mládeži přístupno, fantasy, rodinný, český dabing
datum: 30. 10.
místo: Velký sál KC Česká Třebová
začátek v 19.00 hodin
vstupné: 150,- Kč, děti do 15 let 130,- Kč