Superpohár 2019 do České Třebové    

V letošních zápasech o Superpohár ČKA zvítězili loňští obhájci této trofeje – ženy KK Slovan Rosice a muži TJ Lokomotiva Česká Třebová.
Netradičně v neděli 8. září se na nově zrekonstruované kuželně v Šumperku uskutečnily souboje o Superpohár ČKA, tedy zápasy mezi ligovými šampiony a vítězi Poháru ČKA z loňské sezóny.
V dopoledním utkání proti sobě nastoupily nejprve úřadující ligové šampionky z KK Slovanu Rosice, a protože zvítězily rovněž v Poháru ČKA, soupeřkami jim byly stříbrné ženy z 1. KLZ 2018/19, hrající v dresu KK Slavia Praha. Celkovým výkonem 3400 poražených kuželek (+43) a poměrem 6:2 zvítězily hráčky z Moravy. Nejlepší hráčkou utkání se stala Natálie Topičová (619), která tak potvrdila vynikající formu v úvodu sezóny, když o den dříve v prvním ligovém kole porazila na domácích drahách 626. Pro rosické ženy jde o třetí zisk Superpoháru ČKA v řadě a čtvrtý celkově, čímž se osamostatnily právě před Slavií Praha (tři prvenství). Nejlepší hráčkou pražského týmu byla Michaela Kučerová (592).
V odpoledním utkání proti sobě nastoupila družstva mužů z České Třebové (ligoví mistři) a Slavoje Praha (vítězové Poháru ČKA). I toto utkání skončilo vítězstvím v poměru 6:2 pro ligového šampióna. Českotřebováci nakouleli 3513, Slavojáci o 65 kuželek méně. Šestistovky padly tři – dvě na straně vítězů (Petr Dobeš 637 a Dominik Ruml 613) a jedna na straně poražených (Jaroslav Hažva 628). Lokomotiva tak obhájila loňský zisk této trofeje a po vítězství v úvodním ročníku v roce 2011 se tak jedná o její třetí prvenství, čímž dorovnala SKK Rokycany.
Výsledky: Lokomotiva: Jiří Hetych 576, Petr Dobeš 637,  Petr Ruml 613, Pavel Jiuroušek 569, Ondřej Topič 532, Jan Bína 586, celkem 3513 bodů, Slavoj Praha  3448, nejvíce Jaroslav Hažva 628  bodů. Celkový výsledek Loko ČT  - Slavoj Praha 6 : 2.

Přehled vítězů Superpoháru ČKA

Rok Muži Ženy
2019 TJ Lokomotiva Česká Třebová KK Slovan Rosice
2018 TJ Lokomotiva Česká Třebová KK Slovan Rosice
2017 SKK Rokycany KK Slovan Rosice
2016 SKK Rokycany TJ Spartak Přerov
2015 SKK Rokycany KK Slovan Rosice
2014 TJ Sokol Husovice KK Slavia Praha
2013 SKK Náchod KK Slavia Praha
2012 TJ Sokol Husovice TJ ČKD Blansko
2011 TJ Lokomotiva Česká Třebová KK Slavia Praha

Interliga 2019/20 – 1. kolo


Naše nejvyšší soutěž vstupuje do čtvrtého roku existence a bez nadsázky je to „TOP“ soutěž. Letos se očekává vyrovnanější průběh soutěže ze známých důvodů. Favorité se ale dle mého názoru moc nezměnili, uvidíme na konci komu um a štěstěna přála nejvíc.
V Bratislavě hrála Jihlava a může litovat úvodu utkání. Ztrátu přes 100 kuželek sice stáhli hosté na 27 kuželek, na body to však nestačilo. V Rokycanech se hrálo vyrovnané utkání. Hosté z Brna Husovic do poslední rundy hráli o první body. Avšak domácí v poslední dvojici utkání zcela otočili ve svůj prospěch a body zůstaly v Rokycanech. Sokol Luhačovice jako jediné domácí družstvo v tomto kole prohrálo. A to celkem jasně „kanárem“. Hosté z Trstené předvedli parádní výkon, když především Michal Szulc a jeho výkon 663 poražených kuželek byli ozdobou utkání. Druhý největší rozdíl se zrodil v Podbrezové, kde domácí přehráli Slavoj Veľký Šariš bez větších problémů. Jediný bod hostí zaznamenal bývalý hráč Podbrezové Radoslav Foltín. Z domácích se zaskvěl Jovan Čalič (659), který posílil kádr Podbrezové. Český mistr z České Třebové přivítal nováčka soutěže TJ Rakovice. Hosté podali solidní výkon, ale o lepší výsledek v podobě zisku bodů je připravil výpadek v poslední rundě. Vynikající výsledky v utkání předvedli domácí Jan Bína (649) a hostující Boris Šintál (647). V posledním utkání kola staronový účastník Interligy Slavoj Praha hostil Tatran Sučany. Domácí hned v úvodu odskočili soupeři o 110 kuželek a v podstatě bylo rozhodnuto, zvláště když v dalším průběhu hosté nabírali další ztráty. Nejlepším hráčem utkání a celého prvního kola byl Zdeněk Gartus, výkonem 669 poražených kuželek.
Po prvním kole je v tabulce československé interligy Lokomotiva Česká Třebová na 5. místě tabulky.