Trofej  pro Machry roku pro českotřebovské zámečníky


V úterý 17. 9. 2019 se opět po roce uskutečnilo celostátní setkání učňovské mládeže a soutěž MACHŘI ROKU. Do Prahy na Palackého náměstí si přijelo změřit své síly v řemeslných činnostech více než třicet škol. Soutěžilo se v oborech Elektrikář, Strojní mechanik a Truhlář. Naše škola měla zástupce ve všech třech týmech a slavili jsme opět úspěch a tentokrát hned ve dvou oborech.

Zámečníci Lukáš Tmej a Patrik Svoboda vyráběli hliníkový rámeček, do kterého měli vyřezat, vsadit a slícovat různé kovové tvary. Časový limit na výrobu byl šest hodin.  Klukům se výrobek podařil na výbornou. V náročném konkurenčním prostředí se nejlépe vypořádali se zadaným úkolem. A přestože si z počátku nevěřili, zaslouženě vyhráli.  Oba vítězové obdrželi šek v hodnotě 7500 Kč a trofej Machři roku.  Truhláře reprezentovali kluci druhého ročníku David Sedláček a Milan Hubálek. Jejich úkolem bylo vyrobit podélné okénko s dvěma překříženými příčkami. Přes velikou snahu se ale klukům nepodařilo umístit na vedoucích pozicích. Elektrikáři Jan Bříza a Michal Kaplan měli za úkol zhotovit bytový rozvaděč, osadit ho prvky moderní elektroinstalace, zapojit a správně nastavit zadané parametry. Přestože kluci odvedli vynikající práci, vítězství se jim letos obhájit nepodařilo. Skončili na krásném druhém místě a trofej Machrů roku jim utekla opravdu jenom velmi těsně.

Všem soutěžícím děkujeme za účast na soutěži a vítězům gratulujeme. Nebylo jednoduché obstát v obrovské konkurenci škol z celé republiky.