VOLEJBALOVÉ VÝSLEDKY
SOKOLA ČESKÁ TŘEBOVÁ  31. 8. 2019-8. 9. 2019. 

31. 8. 2019, VOLEJBAL ST.ŽÁKYŇ, TURNAJ SVITAVY.V

 sobotu 31. 8. 2019 se uskutečnil první přípravný turnaj starších žákyň a to v hale ve Svitavách. Obsazenost turnaje byla výborná = celkem 16 týmů bojovalo v úmorném teple ve dvou halách. V rámci přípravy od soustředění to byl náš první počin v hale. Naše holky ve skupině narazily na Přerov (2:0), Havlíčkův Brod (0:2) a Slavii Hradec Králové (0:2). Díky uvedeným výsledkům jsme v systému turnaje postoupily do bojů o 9. – 12. místo.    
V nové skupině jsme porazily Svitavy A (2:1) a v zápase o 9. místo Lanškroun (2:1).  Celá skupina o 9. – 12. místo byla obsazena týmy z kraje = naše soupeřky v nové sezóně KP (SY, LA, ČT a PO). Na turnaji jsme odehrály 5 utkání a z toho 3 vítězná (2x jsme vyhrály v systému tie-break). Naše soupeřky ze základní skupiny Havlíčkův Brod a Hradec  Králové se potkaly ještě jednou v boji o celkové 3. místo na turnaji což dokazuje, do jak těžké skupiny jsme byly nasazeni. 
Turnaj ukázal pozitivní věci = máme silnou základní šestici hráček, máme skvělý servis, ukázaly jsme výbornou bojovnost týmu, nebojíme se jako tým, se ctí jsme reprezentovaly náš klub na prvním turnaji v nové sestavě a v nové sezóně + máme podporu rodičů. Turnaj jasně ukázal na čem děvčata mají zapracovat = příjem a hra v poli, obrana na síti, zvyšování herní úrovně všech členek týmu starších žákyň, zapojení druhé nahrávačky po zranění.
Děkujeme všem rodičům za podporu na turnaji. Jste a budete vždy naší sedmou hráčkou na hřišti :-)
Sestava:  Jebousková, Vašková, Samková, Klementová, Pataki, Plocová, Havránková, Beranová, Štosová, Růžičková MR

1. 9. 2019 VOLEJBAL KADETEK, TURNAJ NÁCHOD.

V neděli 1. 9.2019 odjíždíme mikrobusem do města Náchodu, k prvnímu přípravnému turnaji kategorie kadetek. Dívky absolvovaly 14 denní blok ranní posilovny a odpolední atletické přípravy, který jim měl pomoci k zlepšení fyzické přípravy a podstatě lepšímu průběhu absolvování tréninkového soustředění v Říčkách Orlických horách. Bohužel ne všechny dívky se z různých důvodů přípravy neúčastnily, což bylo znát na jejich tréninkové aktivitě.  V neděli 19. 8. 2019 jsme se účastnili Pouťového turnaje žen v Písečné. Účel byl jednoznačný, po prázdninách se opět seznámit s míčem a začít tvořit novou partu. Protože absolvované společné úsilí dívky sdružuje a tvoří partu. Takže výsledek nebyl v této fázi přípravy vůbec důležitý. Turnaj v Náchodě, byl rozdělen do kategorií kadetky a juniorky. Dívek věkově juniorek, bylo podstatně více. Kadetek bylo 5. družstev.
Systém turnaje kadetek -  každý s každým na dva hrané sety
Startovaly hráčky narozené 1. 1. 2003 a mladší.  Naše dívky jsou ročníky 2004 a 2005.                                                                  
TJ Sokol Geodézie Česká Třebová – TJ Slavia Hradec Králové A  1 : 1  19:25, 25:19
První zápas v turnaji na rozehrání jednoznačně soupeř nejsilnější, TJ Slavia Hradec Králové „A“. První set se sehráváme, protože chybí některé hráčky, takže na blok musela jít smečařka               K. Vernerová, druhý blok hrála P. Jebousková, na smeč šla nahrávačka A. Dušková, druhá smečařka M. Klementová, nahrávala L. Neumannová a na postu „U“, to poprvé v této partě zkoušela K. Kolářová. První set prohráváme 19:25, ale druhý set, je již z naši strany herně lepší      a set vyhráváme, bohužel také 25:19, takže není vítěze a budou se počítat celkové míče.
TJ Sokol Geodézie Česká Třebová – TJ Slavia Hradec Králové B  2 : 0 
Proti B družstvu Hradce Králové „se podává již jiný šálek kávy“. Celkem snadno vyhráváme druhý zápas 2:0.
TJ Sokol Geodézie Česká Třebová –  TJ Náchod  2 : 0     
Turnaj pokračoval dalším zápasem, bohužel nás čekají hrát 3. zápasy za sebou a v takovémto teplu to bude „ polední peklo na hřišti“. Problém je, že se to hraje na hřišti pro házenou, kde postavili dva kurty a „na této ploše, to pěkně peče“. Hrajeme s domácím družstvem, rodiče fandí a snaží se domácí hráčky v tomto pekelném počasí vyhecovat. Se střídavými herními výkony obou družstev, se daří českotřebovským dívkám, ač v koncovce druhého setu již prohrávaly, zabrat a vyhrát  2:0.
TJ Sokol Geodézie Česká Třebová –  Sokol Pouchov HK  2 : 0     
Poslední náš zápas v turnaji. Když se podívám na druhé hřiště turnaje kadetek, tak vidím, že se kadetky Hradce A a Hradce B sotva vlečou. Českotřebovské šestici se na hřiště již vůbec nechce, bohužel musí. Dívky se stále polévají studenou vodou, aby se trochu zvedly. Tento zápas je boj vůle, „které hráčky obětují více úsilí a energie, vyhrají“. Jsou to českotřebovské dívky, které s přehledem vyhrávají 2:0. Sluníčku se všechny dívky po ukončení turnaje vyhýbají, takže vyhlášení výsledků bylo ve stínu stromů.
Máme stejný bodový stav s družstvem Slavie HK A 7:7, ale o několik míčů horší poměr, takže jsme na druhém místě. Při této informaci, někdo z našich dívek pronesl, “to jsou ta naše pokažená podání“, což plně vystihla celkový počet pokažených servisů. V průměru by to bylo na set 4 - 5 servisů. Turnaj plně splnil první přípravnou část. Ještě nás před 1. ligou kadetek čeká  14.- 15. 9. 2019, druhá část přípravy, dvoudenní turnaj v Praze na Střešovicích.

1. 9. 2019, VOLEJBAL, ŽÁKYNĚ

NA PŘÍPRAVNÉM TURNAJI V UHERSKÉM HRADIŠTI.

První zářijový den vyrazily žákyně na další přípravný turnaj, tentokrát do vzdáleného Uherského Hradiště. Naše družstvo složené ze starších a převážně mladších žákyň hrálo kategorii starších žákyň, takže jsme počítali s tím, že dostaneme pěkně ´nařezáno´ od starších soupeřek. To se také potvrdilo hned v základní skupině. Skórem 0:2 skončily zápasy se slovenským Púchovem, Senicou, Novým Jičínem a Vlčnovem. Nicméně z těchto zápasů si odnášíme mnoho – setkáváme se skákaným podáním, útočnými signály a tvrdým útokem soupeřek. Rozhodně pro nás velký přínos. V posledních dvou zápasech o celkové umístění se děvčata utkala se soupeřkami z Uherského Hradiště B a Kroměříže B. Tyto zápasy vyhráváme jednoznačně 2:0. Takže radost nakonec a 13.místo. :-) (rb)   
Tr. H.Dvořáková, R.Benešová

7. 9. 2019, VOLEJBAL JUNIOŘI,

Č. TŘEBOVÁ-V. MÝTO, KP M2.

Dne 7. 9. 2019 začala družstvu juniorů soutěž Pardubického kraje, přeboru mužů 2. třídy. Prvním soupeřem bylo klukům družstvo Vysokého Mýta. Z důvodu špatného počasí se odehrál zápas v tělocvičně Habrmanova. Letošní příprava na soutěž byla kvalitní a povedená. Soustředění kluci odmakali příkladně, a i na turnaji v Písečné předvedli bojovné výkony. K dnešnímu zápasu byli omluveni bratři Skřivánkovi a Šumbera. Do prvního zápasu nastoupila sestava Bělka, Sykora, Kadlec, Lukáš, Šplíchal a Hruška. Naše družstvo hodně omladilo, a tak bude chvíli trvat, než se mladší hráči sehrají se zkušenějšími hráči v družstvu. Průběh prvního a druhého setu byl vyrovnaný, bylo na klucích vidět, že jsou dobře fyzicky připravení, ale nesehranost je trochu srážela. V půlce třetího setu vystřídali za Sykoru Koudelný, za Hrušku Svoboda a za Bělku Štech. Hra se hodně zjednodušila, střídající kluci  obětavě vybírali každý balón a starší kluci tvrdě útočili a byla z toho vyrovnaná koncovka, kterou domácí družstvo urvalo pro sebe 32:30. Poslední set prvního zápasu byl celkem vyrovnaný, odehrála ho vítězná sestava z 3. setu. V koncovce kluci udělali pár nevynucených chyb a soupeř toho využil. Do druhého zápasu se vrátila sestava ze začátku prvního zápasu a až na nepovedený první set, kdy jsem jako trenér musel mírnými prostředky upozornit na malou snahu a bojovnost, tak zbylé 3 sety byl koncert našeho družstva a vítězství bylo zasloužené. Za dnešek musím kluky pochválit. Celé družstvo. Kluci bojovali, ukazovali volejbalovou kvalitu, i když na technice musíme stále pracovat, a já jsem byl dnes velmi spokojen, a vlastně už od soustředění je vidět, že kluci chtějí volejbal hrát a že mají velký předpoklad, že se budou zlepšovat a předvádět líbivý volejbal.

Č. Třebová-V. Mýto 1:3, 3:1   M. Kadlec

8. 9. 2019, VOLEJBAL JUNIOŘI,

CHOCEŇ B-Č. TŘEBOVÁ, KP M2.

Dne 8. 9. 2019 družstvo juniorů předehrávalo zápas v Chocni s družstvem B Chocně. Utkání se po dohodě týmů odehrálo venku. Byla trochu zima, ale jinak ideální podmínky-bezvětří, bez slunce, jen hřiště bylo trochu podmáčené, a tak se to smekalo. Sestava byla-Kadlec, Bělka, Štech, Lukáš, Sykora, Skřivánek L., Koudelný  a Hruška. Zápas se má hodnotit až s odstupem času. Včera se mi zdálo, a důrazně jsem hráče na to upozorňoval, že mi v určitých pasážích chybí větší bojovnost, povzbuzování na hřišti a soustředěnost na chybovost, která byla někdy velká. Ale dnes bych řekl, že se zápasy povedli a účel splnily. Hraní venku je opravdu velmi těžké, hráč nemá ideální podmínky a svoji činnost, ale proto tyto zápasy hrajeme. Kluci získali další zkušenosti, které doma na gauči nenajdou. Takže nově tvořící se družstvo, někteří starší hráči skončili a přišli mladší, mne během víkendových zápasů svým výkonem v dobrém překvapilo. Družstvo chce pracovat, a to je důležité.  

Choceň B-Č. Třebová 3:0, 3:0  M. Kadlec

7. – 8. 9. 2019 VOLEJBAL ST.ŽÁKYŇ,

MEZINÁRODNÍ TURNAJ FRÝDEK-MÍSTEK.

Dvoudenní volejbalový turnaj starších žákyň pro pozvané týmy ve Frýdku-Místku. Turnaje se účastnilo celkem 16 družstev, z toho 3 ze zahraničí (dva týmy z Polska a tým ze Slovenska), našich 8 děvčat odehrálo na turnaji 8 utkání s těmito výsledky:  v rozřazovací skupině porazila tým Bílovce (2:0), dokázala fantasticky získat set s celkově šestým týmem turnaje domácím Frýdkem-Místkem (1:2), zápas v této skupině s Valašským Meziříčím byl poznamenán absencí opory týmu a nejlepší hráčky Páji Jebouskové (0:2), která si v tie-breaku v prvním zápase turnaje poranila kotník a tedy celý zbytek turnaje se odehrál v 7 lidech. V další sobotní fázi turnaje děvčata porazila Nový Jičín (2:0), prohrála s Olympem Praha a se slovenským týmem Hnúšťa. V neděli vítězství nad sousedkami z Lanškrouna (2:0) a prohra o celkové 9. místo se sousedkami ze Svitav (1:2) = výborný první set a jasná výhra a ve zbytku už chyběly síly a morál. Celkem tedy 8 utkání, z toho 7 utkání v 7 děvčatech = 3 vítězství, 2 prohry v tie-breaku a 3 prohry. Skvělá parta a výborný kolektivní výkon děvčat: Káji, Marti, Aničky, Dendy, Páti, Nikči, Zuzky, Páji.

Celkové hodnocení turnaje = ukázalo se, čeho jsme se před odjezdem jako trenéři obávali = víkendový turnaj v 8 hráčkách je "hazard“ / velký vliv na skvěle rozehraný turnaj mělo zranění naší velké opory hned v úvodním zápase a jsme rádi, že zranění není vážné a Pája se brzy vrátí na palubovku, držme pěsti za brzké uzdravení / v porovnání s turnajem ve Svitavách je patrný pozitivní  herní posun = celý turnaj byl o velké bojovnosti a chuti do hry, plnily se taktické pokyny, herně stoupáme výše a výše / naše zbraně: podání, pestrý útok, zlepšuje se příjem, bojovnost, odpovědnost a týmovost / oblasti pro další rozvoj: sebevědomí ve hře, úroveň pozitivních emocí a jejich projev ven, postavení v obraně, obrana na síti. Gratulujeme k výkonu všem našim starším žákyním na turnaji a děkujeme, dále moc děkujeme Denise R. za to, že nás podpořila svojí účastí na turnaji a gratulujeme za to, jak skvěle zvládla novou roli v týmu a jak dokázala nahradit v základní šestce zraněnou oporu týmu na bloku. Dále děkujeme za podporu rodičům všech děvčat, která byla na turnaji, však Vy víte proč ...  MR

11. 9. 2019 VOLEJBAL, ZAČÁTEK SEZÓNY PRO NEJMENŠÍ.

Dne 11. 9. 2019 se konal první trénink nejmladších začínajících volejbalistů. a to nejdříve organizační schůzkou pro rodiče dětí 4-9 let. Tyto děti budou rozděleny do dvou tréninkových skupin a starší skupina ještě na dvě podskupiny. A pak už začaly pohybové hry pod vedením Ivy Peroutkové, Petry Šejnohové, Veroniky Šplíchalové a Natálky Foldynové. Děti si užily krásného počasí na venkovním prostoru.   M. Kadlec