Jak se dá žít v karanténě v roce 2020   
V novém roce jsme si všichni přáli vše nejlepší, hlavně pevné zdraví pro sebe i svoje blízké. Vzpomínali jsme na naše předky, kteří nás již opustili, a na naši dobu blahobytu, kterou na rozdíl od nás už bohužel nezažili! Jak jsme se ale mýlili!
Na jaře jsme byli masírováni masmédii, co se na nás všechny nového valí? Byli jsme na celém světě nuceni dodržovat dosud neznámá nařízení!
A tak jsme byli vrženi do karantény, která i letos s letní přestávkou pokračuje!
 
Pokusím se to vše napsat z názvů knížek, kterých mám nespočet.
Ocitli jsme se Mezi dvěma světy, Velká hra a Cirkus Humberto a Ve zlomku vteřiny!
Z okna chaloupky vejráme, protože bydlíme na Vejrově, na rozkvetlou přírodu a je nám smutno. Vzpomínáme na Babičku, která se toho díkybohu nedožila, kdo na nás seslal tuto Boží pěst, který Mstitel? Hledání ráje se letos odkládá! Blíží se Půlnoc, ráno vstáváme kolem desáté, nikam nespěcháme, jsme již ohrožený druh, který se musí chránit! Tichá noc, bez Ceny krve (prozatím)!
První ranní zprávy: Babylon, Konečná diagnóza, Kmotr, Penězoměnci, Kmotr! Účinný lék v nedohlednu? Černožlutý mumraj, Ubožáci! Vypínáme televizi, nedá se to již poslouchat, hlavně LIVE od velkého narcise, našeho Ochránce, který Z neznámých důvodů jde Proti všem!
Co na to říci? Mafie po Česku, Velký cirkus, Na konci aleje, Nazí a mrtví a máme Zlomená křídla! Ještě nám vezmou Kola, přijde Ropný kolaps a za každým rohem Polda!
1000 a dvě noci a stali se z nás Tkalci snů… za okny opět běhá Malý Bobeš a Veselá vdova.
Doufáme, že ještě dostaneme Šanci a náš Život se lvy se vrátí do normálních kolejí.
Založím zde Klabzubovu jedenáctku a žádný Magnát nás nezblbne na Zlatou horečku!
 
Za okny Vejrova sice Rudou záři nad Kladnem ani světlou budoucnost nevidím, ale naděje umírá poslední! Mrtví milovat nemohou a nebuďme na sebe jako Milenci a vrazi!
Tak to je v krátkosti vše, čím se můžu v důchodu, kromě kreslených vtipů, ještě zabavit,
abych totálně nezblbnul!
 
                                                                                    Na Vejrově léta páně 2020
                                                                                    Pavel Langhans