Třebovská stopa 2020                           

Tradičně první říjnová sobota v areálu Základní kynologické organizace Česká Třebová Podhorka patřila stopařskému závodu Třebovská stopa. Letošní ročník byl speciální hned v několika ohledech. Jednalo se o jubilejní 40. ročník, a proto jsme se rozhodli doplnit závod o některé novinky a zpestření – výstava k historii výcviku na Podhorce, symbolické startovné, tombola.

Závod se těšil krásné účasti 37 účastníků z 12 organizací závodících s 39 psy. Sportovní výkony posuzovali hned 4 rozhodčí – Markéta Dvořáková, Iveta Skalická, Petr Vyčítal a nově letos přijal pozvání také Želimír Nevrlý. Větrné počasí důkladně prověřilo zejména stopařské dovednosti psů v přírodních terénech, ale velmi hezké výkony předváděli závodníci také na poslušnostech a areálu ZKO.

Přestože se jednalo o závod, mnozí účastníci pojali tuto událost jako vzácnou příležitost k příjemnému setkání s přáteli. Ještě necelý týden před závodem nebylo jisté, zda bude možné závody uskutečnit (s ohledem na hygienická opatření), proto doufáme, že příští rok bude více nakloněn sportovním i společenským aktivitám a další ročník už nebude ohrožen a omezován vnějšími okolnostmi.

Velké poděkování patří všem účastníkům (závodníkům, rozhodčím, kladečům cizích stop, vedoucím stop) za sportovní chování a dodržování všech výjimečných opatření, pomocníkům a samozřejmě také sponzorům, díky nimž jsme mohli náležitě odměnit sportovní výkony závodníků i zpestřit jubileum doprovodným programem. Závod se konal pod záštitou hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického. Generálním sponzorem byla tradičně Nativia, dále přispěli: Aktivní zvíře, Josef Faltus (Sigas-cz), Still, Haiteco CZ, Josef Škrkoň (Techplast), Pila Hoštejn, Proplast, CFS, Miloslav Radimecký (Čalounictví), Ing. Jiří Zapletal (CZ Logistics), Avena, Mika, Dogtrace, Volac Agro-Best, Vetys Damníkov, Tepvos,  Eko Bi, Totem Bikes, Sklep Blučina, Jiří Reichel.


Přehled letošních vítězů:


kat. ZZO – Radmila Nováková a malý knírač Cipísek Vašata (ZKO Žamberk)

kat. ZZO1 – Michal Glubiš a stafordšírský bulteriér Argo Militaris (ZKO Brodek u Přerova)

kat. ZM – Karel Vadlejch a německý ovčák Django Hortim Bohemia (ZKO Ústí nad Orlicí)

kat. ZVV1/IGP1 – Karla Flídrová a německý ovčák Teo Mania Bohemia (ZKO Litomyšl)

kat. ZVV2/ZVV3/IGP3 – Dana Špičáková a německý ovčák Xana Fihrak

kat. Speciální stopa – Marie Stráníková a německý ovčák Dee Dee Max-Mastr (ZKO Javorka)

 

Výbor ZKO Česká Třebová Podhorka.  Foto: Lenka Mládková