Věnujeme se
problémům vitaminu D
2) Vitamín D2 a D3
- Rozlišení vitamínu D2 (ergokalciferol) a
vitamín D3 (cholekalciferol) - tyto dvě formy se liší v závislosti na
zdroji příjmu.
- Základním zdrojem D3 je slunce, proto je tento vitamín často
nazýván ,,sluneční" , dále živočišná potrava ryby a rybí olej,
žloutky, játra nebo máslo. Takto přijímaným vitamínem D není možné
předávkování.
- D2 nalezneme v rostlinné potravě, v potravinových doplňcích a
obohacených potravinách vitamínem D. Předávkování je nebezpečné,
proto pokud jste se rozhodli doplnit vitamín D zakoupením
potravinových doplňků, aby vaše tělo zvýšilo imunitu a bylo odolnější
v zimním období proti virům, které na nás teď útočí, vybírejte ty,
které obsahují vitamín D3. Koncentrované dávky v doplňcích všech
vitamínů není vhodné zvyšovat.
- Pokud jste se rozhodli
přijímat vitamín D3 kvalitní stravou a čerstvými rybami, jsou vám k
dispozici mé stránky www.studiotana.cz,
kde naleznete řadu receptů i jak objednat ryby, nebo mi zavolejte a
budu se vám ráda věnovat osobně tel. 776 793 552
A ještě opakování:
Projevy nedostatku vitamínu D
-
Překrásné barvy
babího léta, ranní jinovatka, mlhy a houby, to vše je krásné, ale
slunce již nedodává našemu odhalenému tělu denní dávku vitamínu D,
který potřebujeme a neumíme si jej vyrobit.
-
Nežijeme v Africe,
kde je tělo téměř stále vystavováno slunci a ani náš fototyp
neodpovídá tomu, abychom se záření mohli vystavovat ani v létě, tedy
obecně máme z významného zdroje jako je slunce vitamínu D málo i v
letním období, ale na podzim jej
začne navíc v našem těle stále jen ubývat.
-
Čeká nás dlouhá zima a díky nedostatku vitamínu D je
naše imunita oslabená.
-
Tento problém řeším celoročně potravou a vřele
doporučuji v této době zvýšit spotřebu mořských ryb, především lososa,
pstruha lososovitého, ale i sardinek, tresčích jater, makrel a
naprosto úžasných , konzervovaných steaků z lososa, které zajistí
přísun vitamínu kdykoli. V
menším množství pak vitamín D obsahuje vepřové sádlo, máslo, vaječný
žloutek, jikry, hrášek. Vitamín D se podílí i, na procesu dělení
buněk a vstřebávání vápníku.
-
Projevy
nedostatku vitamínu D - bolesti hlavy, deprese, snížená
imunita, respirační a virová onemocnění, zhoršení stavu pokožky,
ekzémů, lupénky, srdeční nedostatečnost, cévní potíže, zhoršení astma,
krvácivost dásní, bakteriální záněty a dokonce i onkologická
onemocnění.
-
Využijme možnosti kvalitních ryb a ostatních potravin k včasnému
doplňování tohoto nenahraditelného vitamínu!
-
Všichni to teď velmi nutně potřebujeme!
-
-
O dodávkách čerstvých ryb vás budu ráda informovat osobně a pokud
trpíte kožními problémy, budu se vám mile ráda osobně věnovat. tel.
776 793 552
-
-
|