Týden s hudbou in-line                          
Úterý 17. listopadu 2020

Úterní přenos z Metropolitní opery s dirigentem Yannickem Nézet-Séguinem představí Fausta Charlese Gounoda 10. prosince 2011. V hlavních rolích vystoupili Marina Poplavskaja, Jonas Kaufmann a René Pape.
Česká filharmonie představí přenos Koncertu pro svobodu a demokracii. Pod taktovkou šéfdirigenta Semjona Byčkova zazní z pražského Rudolfina na živém koncertě bez přítomnosti diváků cyklu symfonických básní Má vlast Bedřicha Smetany. Stream bude přenášet ČT art a Facebook České filharmonie.
Antonín Dvořák: Rusalka – Renée Fleming (Rusalka) – Met Opera New York (foto Ken Howard)
 
Středa 18. listopadu 2020

Přenos Yannickova týdne z Metropolitní opery uvede inscenaci Rusalky Antonína Dvořáka z 8. února 2014. V titulní roli vystoupí Renée Flemingová, v dalších pak Emily Magee, Dolora Zajick, Piotr Beczała a John Relyea. Provedení řídil Yannick Nézet-Séguin. Představení bylo nastudováno v češtině.
Fotografie: Antonín Dvořák: Rusalka – Renée Fleming (Rusalka) – Met Opera New York (foto Ken Howard)
Curtis Institute of Music ve Philadelphii zařadil záznam pěveckého koncertu Lindsey Reynolds a Bena Schaefera. Zazní písně skladatelek Florence Price, Nadii Boulanger a Pauline Viardot.
Středeční pravidelný cyklus FOK ON přinese program nazvaný Sametový FOK. Hosté dramaturga Martina Rudovského Hana Müllerová Jiří Zajíc představí program ze skladeb Hany Müllerové a Jurije Likina.
London Symphony Orchestra v rámci pravidelných přenosů na Marquee.tv přináší stream projektu Debut Sounds – Beethoven Unbound s dirigentem Sirem Jamesem MacMillanem, který představí premiéry skladeb inspirovaných tvorbou Ludwiga van Beethovena. Do projektu se zapojili Daniel Davis, Joshua Brown, Aillen Sweeney, Sylvia Lim a Maciej Bałenkowski. Začátek přenosu je plánován na 20 hodin londýnského času (21:00 SEČ).
Čtvrtek 19. listopadu 2020

Čtvrteční stream z newyorské Metropolitní opery s dirigentem Yannickem Nézet-Séguinem uvede záznam opery La traviata Giuseppe Verdiho ze dne 15. prosince 2018. V hlavních rolích vystoupí Diana Damrau, Juan Diego Flórez a Quinn Kelsey.
TV Noe https://tvnoe.cz/live v 12:50 pustí záznam zahajovacího koncertu festivalu Litomyšlské barokní tradice 2020 ansámblu La Bilancetta. Zazní Missa canonica Jiřího Melcelina.
 
Pátek 20. listopadu 2020

V pátek si můžeme poslechnout streamovaný záznam opery Dialogues des Carmélites Francise Poulenca z loňského 11. května v MET. Námět opery byl inspirován skutečným osudem bosých karmelitek z kláštera v Compiègne za Velké francouzské revoluce. Tyto mučednice pro víru jsou dnes v katolické církvi uctívány jako blahoslavené. Obsazení Isabel Leonard, Adrianne Pieczonka a Karita Mattila, provedení řídil Yannick Nézet-Séguin.
Curtis Institute of Music ve Philadelphii vysílá každý pátek přenos jednoho ze svých studentských recitálů. Jinak tomu nebude ani v pátek 20. listopadu. Na programu komorního koncertu zazní kompozice pro lesní roh, Sonáta, op. 7 Jane Vigneryové, Okukoowoola Kw’Ekkondeere Justiniana Tamusuzy a další.
 
Sobota 21. listopadu 2020

V rámci Yannickova týdne z MET s dirigentem Yannickem Nézet-Seguienem uslyšíme Christine Goerke, Eleonora Buratto, Yusif Eyvazov a James Morris v záznamu opery Turandot Giacoma Pucciniho z loňského 12. října.
V 20:04 hodin si můžeme poslechnout stream Berlínského symfonického orchestru Wiener Perspektiven IV. s díly Wolfganga Amadea Mozarta a Arnolda Schönberga.
 
Neděle 22. listopadu 2020

V závěru série Yannick Week MET s dirigentem Yannickem Nézet-Séguinem si můžeme poslechnout operu Vojcek Albana Berga ze dne 11. ledna letošního roku v obsazení Elza van den Heever, Tamara Mumford, Christopher Ventris, Gerhard Siegel, Andrew Staples, Peter Mattei a Christian Van Horn.
V příštím týdnu MET chystá sérii nazvanou Family Drama (Rodinná dramata).
V netradičním čase 21:05 si můžeme poslechnout stream Berlínského symfonického orchestru Wiener Perspektiven III s díly Wolfganga Amadea Mozarta. Písní na Rückerta Gustava Mahlera a Čtyř písní pro zpěv a orchestr, op. 13 Antona Weberna.