Českotřebovská VDA měla krajskou návštěvu                    
Fotoreportáž Luboše Kozla o návštěvě hejtmana Martina Netolického a nově zvoleného radního pro oblast školství Josefa Kozla na českotřebovské VDA, která se uskutečnila v úterý3., listopadu 2020.
VDA má správný název Vyšší odborná škola a střední škola technická Česká Třebová. Je to škola, která v letošním roce oslavila 75 let od svého vzniku. Sídlí ve městě ve dvou areálech a v dnešní podobě vznikla v roce 2011 sloučením VOŠ a SOŠ Gustava Habrmana se SOŠ a SOU technických oborů Česká Třebová. Od roku 2017 je ředitelem školy Jan Kovář. 
„Vnímám výjimečnost českotřebovské technické školy, která je dlouhodobě spjatá s železnicí a v posledních letech se daří spolupráci s firmami a dopravci prohlubovat a podporovat také prostřednictvím krajských projektů,“ řekl Josef Kozel.
Ten společně s hejtmanem prošel oba školní areály, seznámil se s dopravním sálem, železničním simulátorem, ale také sportovní halou v areálu Na Skalce. „Škole se v posledních třech letech pod vedením ředitele Kováře podařilo při útlumu vyšší odborné školy navýšit počet studentů z 550 na 700 s rozvojem oborů, po kterých je poptávka na trhu práce, a to jak v železničních oborech, tak těch, které jsou spojené s IT,“ řekl hejtman Netolický.