Martin Šejba: "Každý by chtěl vést tak silný tým"             


Stříbro, zlato, zranění. Hned během své první sezony pomohl Kohoutům ke stříbru, v roce 2019 pak jako kapitán zvedl nad hlavu mistrovský titul. Vloni v létě si zlomil nohu a moc toho nenahrál. Následky zranění mu nedovolily trénovat naplno, nyní dostává Martin ŠEJBA trenérskou šanci.
„Abych pravdu řekl, raději bych byl na ledě jako hráč. Noha mi však po větší zátěži v brusli otéká, není to ideální. Když mi pan Vaněk nabídl, abych mužstvo trénoval, dlouho jsem nepřemýšlel. Znám hráče a organizaci klubu, to je pro mne výhoda. Rád bych pomohl Kohoutům k dalšímu úspěchu, pokud se tedy vůbec bude hrát,“ říká dvaatřicetiletý Martin Šejba.
Ve hře, zdá se, bylo více jmen, ale pro předsedu a manažera klubu Vladimíra Vaňka bylo prioritou řešení, jak se říká, z vlastních zdrojů…
„Chtěl jsem někoho, komu nebude třeba všechno vysvětlovat. Kapitán týmu a skupinka nejzkušenějších hráčů mi slíbili, že Martinovi v jeho trenérské misi pomohou. Mám pocit, že se tato volba setkala v kabině s příznivou ozvěnou. Momentálně si všichni přejeme jednu věc, aby se soutěž co možná nejdřív opět rozběhla,“ líčí Vladimír Vaněk.
Kohouti vloni vyhráli základní část soutěže, ale v prvním kole play off je překvapivě vyřadila Chotěboř. Před letošní sezonou bylo mužstvo kvalitně posíleno, přišli například obránce Tomáš Sedlák, útočníci Petr Polodna, Vojtěch Augustin a Matěj Pavlovský.
„Na krajskou ligu má Česká Třebová nadstandardní kádr, každý trenér by asi chtěl vést tak silný tým. Je tady kvalita, zkušenost i dravé mládí. Můj úkol je jasný, musím tým seřídit. Musíme dobře trénovat a naladit, atmosféra uvnitř mužstva je velice důležitá,“ zdůrazňuje Martin Šejba a dodává: „Výhodou je, že nejdu do neznámého prostředí. Teď musím udělat jednu věc, z módu hráče přepnout do módu trenéra…“
Hokejisté České Třebové během nucené pauzy nezaháleli. Hráči se připravovali individuálně, v říjnu a listopadu absolvoval tým několik společných tréninků na suchu, začátkem prosince se Kohouti vrátili na led. Pod vedením nového koiuče Martina Šejby.