Předvánoční recepty studia Táňa         
Ječmen setý je pravděpodobně nejstarší pěstovanou zrninou. Kroupy rychle zasytí, dodají v zimě energii. teplo a posilují organismus. Preventivně působí proti kardiovaskulárním chorobám, onemocněním zažívacího traktu, snižují hladinu škodlivého LDL cholesterolu, lipidů v krvi a pomáhají proti zácpě. Jsou výborné v kombinaci s kysaným zelím i kvašenou zeleninou. Tato zrnina v tradiční české kuchyni měla významné postavení a vyráběly se z ní karbanátky, šoulet, kaše, pomazánky a staročeský houbový Kuba patřil neodmyslitelně na vánoční svátky na stůl. Podpořme náš organismus kvašenou zeleninou v kombinaci s kroupami a rybami. Nemůžeme lépe podpořit imunitu než kvalitním a plnohodnotným jídlem při kterém opustíme jednotvárný a nutričně nehodnotný "bramborovo-knedlíkový"  jídelníček a použijeme jiné, tradiční přílohy plné vlákniny, minerálů a vitamínů.
 
TIP NA SKVĚLÝ NÁPOJ 
 Čtvrt šálku ječných krup zalijte čtyřmi šálky vody a vařte přibližně po dobu dvou hodin. Nápoj můžete popíjet bez ochucení, nebo přidejte med a šťávu z čerstvého citronu. Nápoj pomáhá proti kašli a chrapotu, při zánětech plic i močového měchýře.
Kroupy s uzeným lososem a kvašenou zeleninou
Budeme potřebovat : lžičku sádla, cibuli, uvařené kroupy, sůl a na nudličky nakrájeného uzeného lososa.
Cibulku osmahnu na sádle, přidám uvařené kroupy, osolím a chvíli na plameni míchám, aby se chutě propojily. Na závěr když už směs odstavím vmíchám uzeného lososa. Kvašená zelenina je vynikajícím doplňkem jak chuťově tak pro kombinaci účinků.
 
Kvašená zelenina viz video recepty - NAJDETE ZDE.
Staročeský houbový Kuba
Budeme potřebovat : lžičku sádla, cibuli, uvařené kroupy, sůl, majoránku, pepř, česnek a houby
Cibulku osmahnu na sádle, přidám uvařené kroupy, osolím, opepřím a přidám majoránku. Namočené houby povařím a zamíchám do směsi. Můžeme směs zapékat v troubě, nebo jen promíchat na pánvi, což kvůli zachování chuti česneku dělám nejraději.
Podávám s kvašeným zelím, kvašenou zeleninou, ale i rybou, uzeným či vepřovými výpečky.
 
VIDEORECEPT NA SKVĚLOU HOŘČICI - dárek pro tatínky 

https://youtu.be/A0mlQX9-UmI

Studio Táňa přichází s předvánočním receptem, který se může hodit jak pro obohacení svátečního menu, tak i jako dárek pro milovníky dobrého jídla. Takovou vynikající hořčici totiž nikde nekoupíte. A přitom to je tak jednoduché a suroviny pro přípravu jsou dostupné.